Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Dodijeljeni ugovori

Studentima 700 kuna mjesečno od Grada Šibenika

Foto: Grad Šibenik
Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika

Šibenskim studentima koji su, na temelju javnog natječaja, ispunili uvjete i ostvarili pravo na financijsku potporu Grada Šibenika, ugovore o stipendiranju uručio je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ zamjenik gradonačelnika Paško Rakić. Ukupno su dodijeljena 44 ugovora o stipendiranju, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

698. milenijska fotografija Omiljeni brod dobio nove brkove

– U kontinuitetu nastojimo poticati vas mlade jer ste vi naša budućnost i nadam se da će vam ova sredstva bar malo olakšati studiranje. Čestitam vam na ostvarenom uspjehu te priželjkujem da se većina vas nakon studija vrati u svoj rodni grad – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, ujedno i predsjednik Povjerenstva za dodjelu stipendija Grada Šibenika.

U kategoriji stipendija za studente prve godine preddiplomskih studija dodijeljeno je devet stipendija prema kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju. Prema kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju te socijalnom statusu, raspodijeljeno je devet stipendija za studente prve godine diplomskih studija.

Svečano u Malom Lošinju Prvi put stipendije od 500 kn dobilo i četvero učenika koji se školuju izvan Lošinja

U kategoriji studenata viših godina studija dodijeljeno je 26 stipendija. U akademskoj godini 2019./2020. Grad Šibenik osigurao je 450.000 kn.

Visina stipendija iznosi 700 kuna mjesečno, a bit će isplaćivane za razdoblje od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. godine, zaključili su iz gradske 
uprave.