Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Grebaštica

Sanacija ilegalnih odlagališta otpada

Foto: Grad Šibenik
Ovo su zaista žalosni prizori, a još žalosnije je što je posrijedi jedan od ukupno 20-ak evidentiranih ilegalnih deponija na našem području, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije u Grebaštici

Djelatnici Zelenog grada d.o.o. započeli su sanaciju ilegalnog odlagališta otpada na području Grebaštice. Gotovo 800 metara kubnih otpada odbačenog u prirodu uklanjaju građevinski strojevi i kamioni, a navedena akcija početak je sanacije ilegalnih odlagališta otpada na području grada Šibenika, izvijestili su iz gradske uprave.

KAPITALNI PROJEKTI Počinje obnova tvrđave sv. Ivana, gradi se studentski dom, ulaganja i u gospodarstvo

– Ovo su zaista žalosni prizori, a još žalosnije je što je posrijedi jedan od ukupno 20-ak evidentiranih ilegalnih deponija na našem području. Grad Šibenik je u posljednjih nekoliko mjeseci sankcionirao 15 prekršitelja koji su otpad odlagali na mjestima koja za to nisu predviđena, a trenutačno je u postupku isto toliko prekršajnih prijava. U proračunu za 2020. za sanaciju ilegalnih odlagališta otpada osigurali smo 170 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije u Grebaštici.