Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Otvorene ponude za gradnju novog dječjeg vrtića u Crnici

Do ljeta započinju radovi na novoj zgradi vrtića "Ljubica"

Foto: Grad Šibenik
Nova zgrada postat će centralni dječji vrtić za Javnu ustanovu za predškolski odgoj ‘Smilje’

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske uprave pristiglo je čak osam ponuda za građevinske radove na izgradnji novog dječjeg vrtića Ljubica u Crnici, a koji bi trebao niknuti na mjestu postojećeg montažnog objekta.

Potpisivanje ugovora Korak bliže realizaciji projekta Batižele d.o.o. u Šibeniku

Otvaranje ponuda se odvijalo putem videolinka, a ponuđeni iznosi kreću se od 11,7 milijuna do 14,5 milijuna kuna, bez PDV-a. Ponuditelji su Reliance iz Splita, MP Beton iz Solina, Tekton gradnja iz Zagreba, Tec gradnja, Bučić gradnja i Inovator iz Šibenika, Minigradnja iz Vodica te zajednica ponuditelja Lavčević.

Ponude je sada potrebno detaljno pregledati, a cjelokupna procedura za izbor najpovoljnijeg ponuditelja koji zadovoljava sve natječajne uvjete jest do maksimalno 90 dana, izvijestili su iz šibenske uprave.

Moderan objekt

– Dječji vrtić “Ljubica” već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima te ćemo sagraditi moderno opremljen objekt koji će zadovoljiti sve aktualne pedagoške standarde za više od 80 djece te biti novi dom popratnih službi jedne od naših dviju ustanova za predškolski odgoj. Naime, zakonodavac je uvjetovao, s obzirom na ukupan broj djece u gradskim vrtićima, da je ustanovu potrebno razdvojiti u dvije pravne osobe. Tako sada imamo “Smilje” i “Šibensku maslinu” – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika, mr.sc. Danijel Mileta. Glavni i izvedbeni projekt je, kako navode iz Grada, isporučila osječka tvrtka Trinasprojekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna.

humanitarna akcija Dijele alkohol za dezinfekciju ruku

– Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Idejni projekt izradila je tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika, a nekoliko godina trebalo je stručnim službama Grada da riješe kompleksna imovinsko-pravna pitanja i sudske sporove na tom prostoru i dodatno ga prošire.

Useljenje u 2021.

Planirana zgrada dječjeg vrtića “Ljubica” prostirat će se na parceli površine tisuću i pol četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata te ravnog krova s izlazom na isti, na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za Javnu ustanovu za predškolski odgoj “Smilje”, s obzirom na to da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe. Uz grijanje na plin i suvremenu LED rasvjetu, sadržavat će i manju sportsko-plesnu dvoranu kako bi se djeca rekreirala za ružnog vremena – istaknuli su iz gradske uprave. Očekuje se, ističu iz Grada, da vrtić “Ljubica” prvu djecu primi poslije ljeta 2021., a radovi započnu do ljeta ove godine.