Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Potpisivanje ugovora

Korak bliže realizaciji projekta Batižele d.o.o. u Šibeniku

Foto: Grad Šibenik
Pripremu i provedbu međunarodnog javnog natječaja provodit će Povjerenstvo sačinjeno od pet članova od kojih će tri člana nominirati Grad Šibenik, a dva člana Ministarstvo državne imovine,kazao je gradonačelnik Burić

U Šibeniku je potpisan društveni ugovor trgovačkog društva Batižele d.o.o. između Grada Šibenika, RH, Fonda za zaštitu okoliša i Hrvatskih voda te su time stvorene pretpostavke za dokapitalizaciju društva i buduću realizaciju projekta na zemljištu bivšeg TEF-a. Povećava se temeljni kapital društva Batižele d.o.o., Šibenik s iznosa od 148,500.000 kuna na iznos od 296,615.600,00 kuna. U kapitalu društva Grad Šibenik ima 201,540.600 kuna (67,94%), RH 67,154.500 kuna (22,64%), Fond za zaštitu okoliša 25,852.700 kuna (8,72%) te Hrvatske vode 2,067.800 kn (0,70%).

Šibenik Završni radovi na podzemnoj garaži

– Realizacija projekta Batižele od iznimne je važnosti za razvoj Šibenika te je stoga ovaj projekt podržan i od Vlade Republike Hrvatske te Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Iako su postojali neki medijski komentari, želim naglasiti da Fond ni u jednom trenutku nije opstruirao projekt Batižele. Naprotiv, bez financijske pomoći, odnosno zajmova ukupno vrijednih oko 26 milijuna kuna koji je Fond dao TEF-u kako bi se saniralo onečišćeno tlo upitno je bi li do ovog projekta uopće došlo. Stoga ćemo i dalje poduzimati sve aktivnosti kako bi pomogli gradskoj vlasti da ostvari puni razvojni potencijal Batižele jer je taj prostor od iznimne važnosti za daljnji razvoj Šibenika koji je postao kulturno-turistički biser Mediterana – kazao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić.

“KULTajmo u Šibeniku” Dio postava gradskog muzeja za osobe s poteškoćama

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio se direktoru Fonda na suradnji i angažmanu oko zaključivanja društvenog ugovora.

– Sada nam predstoji pripremiti uvjete za raspisivanje međunarodnog javnog natječaja koji će se provesti sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom. Pripremu i provedbu međunarodnog javnog natječaja provodit će Povjerenstvo sačinjeno od pet članova od kojih će tri člana nominirati Grad Šibenik, a dva člana Ministarstvo državne imovine – kazao je gradonačelnik.