Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
“KULTajmo u Šibeniku”

Dio postava gradskog muzeja za osobe s poteškoćama

Foto: Grad Šibenik
U šibenskom muzeju taktilni eksponati za osobe s poteškoćama sluha i vida

„KULTajmo u Šibeniku: Razvoj civilnog društva kroz aktivnosti u kulturi“ – naziv je projekta koji je na samoj završnici, uz izložbu taktilnih eksponata, u Muzeju grada Šibenika, uz ostale, okupio osobe s poteškoćama vida i sluha. Njima je na taj način omogućen posjet dijelu stalnog muzejskog postava. Tom prilikom njima i drugim posjetiteljima obratio se Paško Rakić, zamjenik šibenskog gradonačelnika, istaknuvši kako grad u segmentima koji su mu dohvatljivi nastoji kontinuirano skrbiti o osjetljivim članovima društva.

U park-šumi Šubićevac Prvo igralište za djecu s posebnim potrebama

– Ovaj projekt izvrstan je primjer dobre suradnje javnog i civilnog sektora s plemenitim ciljem uključivanja slijepih i slabovidnih osoba u kulturne aktivnosti. Upravo ovdje, u našoj kulturnoj ustanovi, ostvarili smo niz projekata koji obuhvaćaju ranjive skupine društva što me posebno veseli – kazao je Rakić, izrazivši želju u pozitivan odjek izložbe te pohvalivši angažman Muzeja grada Šibenika.

U sklopu projekta, između ostalih aktivnosti, u šibenskom Muzeju postavljene su, naime, tri indukcijske petlje za osobe s poteškoćama sluha, na osam arheoloških nalazišta u Šibensko-kninskoj županiji postavljene su taktilne ploče prilagođene slijepim osobama, a organizirana su i dva izleta arheološkim lokalitetima za slijepe i slabovidne osobe.

RASPISAN NATJEČAJ ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA U CRNICI Novi prostor za vrtić 'Ljubica' u kojem će biti mjesta za više od 80 djece

Projekt „KULTajmo u Šibeniku“ vrijedan je skoro 798 tisuća kuna, financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je Muzej grada Šibenika u partnerstvu s Gradom Šibenikom, Udrugom slijepih i Šibensko-kninske županije, udrugom Mladi u EU te Fotoklubom Šibenik, istaknuli su iz šibenske uprave.