Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
RASPISAN NATJEČAJ ZA GRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA U CRNICI

Novi prostor za vrtić 'Ljubica' u kojem će biti mjesta za više od 80 djece

Foto: Grad Šibenik
Planirana zgrada dječjeg vrtića ‘Ljubica’ prostirat će se na parceli ukupne površine tisuću i po četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata, te ravnog krova s izlazom, na kojem će biti uređena površina za igru

Grad Šibenik putem javne nabave traži izvođača radova za novi dječji vrtić “Ljubica” u gradskoj četvrti Crnica, a koji bi trebao niknuti na mjestu postojećeg montažnog objekta, izvijestili su iz šibenske uprave.

Grad Pleternica darivao bebe rođene u posljednja tri mjeseca 2019. godine Potpora roditeljima Slatke brige u Pleternici: Lani rođeno 18 beba više!

– Dječji vrtić “Ljubica” već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, te ćemo izgraditi moderno opremljen objekt koji će zadovoljiti sve aktualne pedagoške standarde za više od 80 djece te biti novi dom popratnih službi jedne od naše dvije predškolske ustanove – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika, mr.sc. Danijel Mileta.

Župan Damir Bajs obišao radove na Osnovnoj školi “Veliko Trojstvo” Novih pet učionica, dva kabineta, ali i moderan vrtić za najmlađe

Glavni i izvedbeni projekt isporučila je osječka tvrtka Trinasprojekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna. Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Idejni projekt izradila je tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika, a nekoliko godina trebalo je stručnim službama Grada da riješe kompleksna imovinsko-pravna pitanja i sudske sporove na tom prostoru i dodatno ga prošire.

Pri kraju radovi na izgradnji novog vrtića RADOVI PRI KRAJU Novi vrtić omogućit će zaposlenje pet novih djelatnika i osigurati boravak za 32 mališana

Planirana zgrada dječjeg vrtića “Ljubica” prostirat će se na parceli ukupne površine tisuću i pol četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata te ravnog krova s izlazom na isti, na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za ustanovu “Smilje”, s obzirom na to da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe. Uz grijanje na plin i suvremenu LED rasvjetu, sadržavat će i manju sportsko-plesnu dvoranu kako bi se djeca rekreirala za ružnog vremena, ističu iz gradske uprave.

Grad Karlovac do sada uložio više od 100 milijuna kuna u obnovu i gradnju gradskih vrtića Dječji vrtić Dubovac energetski se obnavlja, djeca će biti smještena u druge, nove vrtiće

– Ovo je samo nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju za koja često osvajamo nepovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava. Na natječajima i javnim pozivima zadnjih šest godina u kontinuitetu dobivamo novac za Šibenik. Za energetsku obnovu vrtića “Vidici” smo od Ministarstva graditeljstva, a zatim od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osvojili smo ukupno blizu tri milijuna kuna, a za obnovu dječjeg vrtića “Kućica” na Baldekinu i njegova okoliša preko 910 tisuća kuna. Od istih ministarstava smo za dječje vrtiće “Građa” i “Šibenski tići” ukupno osvojili 1,6 milijuna kuna. Za okoliš dječjeg vrtića “Veslo” u Zatonu smo od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osvojili 707 tisuća kuna. Uz prošlogodišnju donaciju Ine za novo dječje igralište u Crnici uz sportski centar “Ljubica” i igralište za djecu s posebnim potrebama u Park šumi Šubićevac, a za koje nam je Jadranska banka donirala 750 tisuća kuna, ne treba zaboraviti ni dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama za koja smo također osvojili sufinanciranje ili izlobirali donacije – nabrojao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta. U Šibeniku očekuju da novi vrtić “Ljubica” prvu djecu primi nakon ljeta sljedeće godine, a zainteresirani građevinari svoje ponude trebaju dostaviti do 18. ožujka 2020.