Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpora roditeljima

Slatke brige u Pleternici: Lani rođeno 18 beba više!

Grad Pleternica darivao bebe rođene u posljednja tri mjeseca 2019. godine
1/9
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Roditelji prvorođenog djeteta od Grada Pleternice dobivaju potporu u visini 2000 kuna, a potom taj iznos raste za svako sljedeće dijete.

U pleterničkom dječjem vrtiću Tratinčica proteklog je tjedna upriličeno darivanje najmlađih Pleternčana rođenih u listopadu, studenom i prosincu prošle godine.

Izglasan proračun Zagrebačke županije I u 2020. isplaćuje se 1000 kuna za bebe, a sufinancira se i smještaj djece u vrtiću

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Katić novčane je potpore uručio roditeljima 26 mališana, istaknuvši pritom kako, bez obzira na nadogradnju zgrade dječjeg vrtića, voditelji ove ustanove opet imaju slatke brige zbog povećanog broja djece.

Naime, lani se u ovom gradu rodilo 18 beba više nego godinu prije, što je za svaku pohvalu. Roditelji prvorođenog djeteta od Grada Pleternice dobivaju potporu u visini 2000 kuna, a potom taj iznos raste za svako sljedeće dijete.

- Povećanje broja djece izuzetno je lijep razlog za radost, veselje i sreću svih nas i nadamo se da će se ta dinamika nastaviti i u budućnosti. Mi ćemo kao odgovorna gradska uprava nastaviti iznalaziti rješenja u pogledu mogućeg manjka mjesta u vrtiću, ali i organizacije novih sadržaja za naše mališane – rekao je Katić.

Demografske mjere na području Kutjeva Veće naknade za bebe, novi vrtić, stanovi za mlade...

Govoreći o pronatalitetnoj politici Grada i infrastrukturnim ulaganjima vezanim uz djecu i mlade, Katić je istaknuo kako su u Pleternici imali velike liste čekanja za vrtić, što je s druge strane indikator da su oba roditelja zaposlena.

Stoga se ukazala potreba za novim kapacitetima u vrtiću, što je ove godine riješeno njegovim proširenjem.

Za one malo starije gradi se nova srednja škola, tako da će veći broj pleterničkih osmaša u budućnosti moći nastaviti obrazovanje u svom gradu.

bebe Za nabavu opreme Potpore za bebe od dvije do pet tisuća kuna

- Naša nova multimedijalna dvorana i Trg bećarca također su objekti koje gradimo upravo zbog mladih, koji će ondje nastupati, družiti se i prezentirati sve ono što su naučili – zaključio je Katić.