Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Damir Bajs obišao radove na Osnovnoj školi “Veliko Trojstvo”

Novih pet učionica, dva kabineta, ali i moderan vrtić za najmlađe

1/3
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Gradnja vrtića u sklopu škole dobra je za djecu jer će se njihov školski i predškolski život odvijati na istom mjestu, naglasio je župan Damir Bajs

Jedan od najvećih županijskih projekata, dogradnja i obnova OŠ “Veliko Trojstvo”, napreduje prema planu i programu, ustvrdio je župan Damir Bajs nakon nedavnog obilaska radova.

Dosad u cijelosti obnovljeno 12 objekata Obnova osnovne škole i dvorane u Ivanskoj za 8,2 milijuna kn

Suradnja Županije i Općine

Bjelovarsko-bilogorska županija provodi niz projekata u partnerskom odnosu sa svojim općinama i gradovima. Jedan od njih je i dogradnja Osnovne škole u Velikom Trojstvu te gradnja dječjeg vrtića, projekt ukupno vrijedan 14 milijuna kuna koji se financira europskim novcem te sredstvima Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliko Trojstvo. Općina Veliko Trojstvo putem europskih sredstava osigurala je 7,2 milijuna kuna za projekt gradnje vrtića, odnosno maksimalnih 100 posto sredstava koliko se moglo ostvariti na natječaju Ruralnog razvoja putem Ministarstva poljoprivrede.

Bjelovarsko-bilogorska županija vlastitim sredstvima financira dogradnju OŠ “Veliko Trojstvo” s pet milijuna kuna, a Općina Veliko Trojstvo financira projekt s dva milijuna kuna. Projektom se rekonstruira i dograđuje Osnovna škola s dodatnim učionicama i pomoćnim prostorijama, te gradi dječji vrtić s jaslicama za ukupno 52 djece.

Tijekom 15 godina provođenja mjera za poljoprivrednike odobren je 4681 kredit Županija potpisala ugovore s pet banaka o sufinanciranju poljoprivrednika Najpovoljniji krediti za proljetnu sjetvu – kamata samo jedan posto

Dogradnja škole izvodi se sa sjeverne i zapadne strane postojećeg objekta sve do postojeće sportske dvorane koja se sa školom spaja hodnikom. Dogradit će se 1528,49 m2 bruto građevinske površine. Projektom će Osnovna škola dobiti pet učionica, dva kabineta, nove sanitarne čvorove, sanitarni čvor i podiznu platformu za osobe s invaliditetom, polivalentnu dvoranu i prostorije za domara i spremište, 849,34 m2 ukupno novog rekonstruiranog i dograđenog prostora. Na dječji vrtić odnosi se 767,51 m2, a sastoji se od dnevnih boravaka za vrtić i jaslice, garderoba, kancelarija, sanitarnih prostorija i izolacija, spremišta, praonice i kuhinje.

Školu pohađa 188 učenika

Inače, Osnovnu školu “Veliko Trojstvo” trenutačno pohađa 241 učenik, s područnim školama, dok matična škola ima 188 učenika. Realizacija ovoga projekta doprinijet će poboljšanju kvalitete nastave, omogućit će jednosmjenski rad i općenito bolji standard školovanja.

Investicija u Bjelovaru vrijedna 20 milijuna kuna Županija gradi suvremenu zgradu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

– Ovo je dobar primjer partnerskog projekta između Županije, Općine Veliko Trojstvo i resornog ministarstva jer sve smo zajedno osmislili. S jedne strane, tu je gradnja dječjeg vrtića, ali pri osnovnoj školi. Također, ovo smo iskoristili kao mogućnost da dogradimo školu, da obnovimo dio stare škole. Riječ je o projektu koji je trenutačno najvrjedniji u našim općinama. U konačnici ćemo dobiti jednosmjenski rad i novi standard u školstvu, ali i mogućnost da djeca ovog kraja imaju i moderan, novi vrtić. Isto tako, ovaj projekt i ekonomski je dobro osmišljen. Naime, koristit će se ista kuhinja i to je znak da, ako zajedno radimo, zajedno možemo napraviti i uštede. Osim toga, to je dobro i za djecu jer će se njihov školski i predškolski život odvijati na istom mjestu – naglasio je župan Damir Bajs.