Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Dosad u cijelosti obnovljeno 12 objekata

Obnova osnovne škole i dvorane u Ivanskoj za 8,2 milijuna kn

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Učenici OŠ Ivanska uskoro će imati suvremenu školsku zgradu koja će biti obnovljena od temelja do krova, a župan Bajs obećao im je da će Županija sredstvima iz svog proračuna zamijeniti i namještaj

Osnovna škola Ivanska iduća je u nizu energetskih obnova u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a na početnoj konferenciji bio je prisutan župan Damir Bajs.

Investicija u Bjelovaru vrijedna 20 milijuna kuna Županija gradi suvremenu zgradu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

Riječ je o projektima koji su trenutačno u fazi javne nabave za izvođača radova, ukupne vrijednosti 8,2 milijuna kuna. Od toga je 5,4 milijuna kuna osigurano iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Fonda za sufinanciranje europskih projekata, a 2,8 milijuna kuna sufinancirat će Bjelovarsko-bilogorska županija. U sklopu energetske obnove školske zgrade zamijenit će se izolacija, umjesto dotrajale vanjske stolarije postavit će se kvalitetna PVC stolarija, zamijeniti neefikasna rasvjetna tijela novom s LED tehnologijom, postaviti rampa, unaprijediti sustav grijanja te adekvatno riješiti otpadne vode.

S druge strane, na školskoj sportskoj dvorani zamijenit će se krov, izolirati vanjski zidovi, zamijeniti dotrajala metalna vanjska stolarija kvalitetnom PVC stolarijom, postavit će se nova rasvjeta s LED tehnologijom, uvesti plinsko infra grijanje, a toplovodni kotao zamijenit će se kondenzacijskim kotlom.

Župan Bajs nazočio tradicionalnom županovu lovu u Velikom Grđevcu Kvaliteta županijskih lovišta među najboljima u Hrvatskoj

– Ono što mi kao osnivači škola želimo jest to da ulaganje u školstvo bude jedan od prioriteta. U ovom je trenutku 12 objekata u cijelosti gotovo. Vaše škola i dvorana bit će obnovljene od temelja do krova, a mi ćemo zamijeniti i namještaj – istaknuo je župan Damir Bajs.