Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Investicija u Bjelovaru vrijedna 20 milijuna kuna

Županija gradi suvremenu zgradu Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

1/15
Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Glazbena škola Vatroslava Lisinskog iduće godine slavi 100 godina rada pa će im nova zgrada biti pravi poklon. Objekt će se prostirati na 2730 četvornih metara bruto površine i imat će četiri kata

Uskoro počinje gradnja nove Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u Bjelovaru, jedna od rijetkih novih glazbenih škola u Hrvatskoj, vrijedna čak 20 milijuna kuna, koja će se financirati županijskim sredstvima.

Županija odobrila 155 zahtjeva, a osigurana sredstva iznose 450.000 kuna Prvi smo u Hrvatskoj osigurali novac za liječenje srneće i jelenje divljači

Do sada je ishođena sva potrebna dokumentacija koja podrazumijeva izradu idejnog i glavnog projekta, a ishođena je i građevinska dozvola.

Imat će i koncertnu dvoranu

Trenutačno je u završnoj fazi priprema natječaja za izvođača radova. U planu je gradnja nove zgrade glazbene škole koja će se prostirati na 2730 četvornih metara bruto površine, zgrada će se graditi na četiri kata, a nalazit će se na adresi Vlahe Paljetka 5, preko puta zgrade Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

– Glazbena škola “Vatroslav Lisinski” ima gotovo stogodišnju tradiciju i nama je na ponos i diku. Međutim, škola ima problem s prostorom. Odlučili smo da gradnja nove zgrade ove škole bude jedan od naših projekata. Sukladno uvidu u druge škole u Hrvatskoj, to će biti tek treća novoizgrađena škola u zadnjih trideset godina. Riječ je o reprezentativnom objektu 21. stoljeća. Mislim da će vam to biti i najbolji poklon jer iduće godine škola slavi 100 godina od osnivanja. To je i još jedno ulaganje na području grada Bjelovara. U tijeku su radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar, spremamo i natječaj za Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar. Možemo reći da će kapitalne investicije Bjelovarsko-bilogorske županije u gradu Bjelovaru prijeći 350 milijuna kuna – rekao je župan Damir Bajs. U sklopu škole izgradit će se i koncertna dvorana sa 120 sjedećih mjesta koja će se moći koristiti i za izvannastavne sadržaje čime će se omogućiti moderan prostor za održavanje društveno-kulturnih sadržaja u Bjelovaru.

Bjelovarskoj stanici HGSS-a županija dala 70.000 kuna Od naše su Gorske službe spašavanja učili drugi u Hrvatskoj

Rade na dvije lokacije

– Svi smo sretni i zadovoljni što smo došli do ovog koraka. Novi prostor sasvim sigurno bit će adekvatan za izvođenje naše nastave. Mogu zaželjeti da sve ovo što nam slijedi ide svojim tijekom te da se za 101. godišnjicu možemo obratiti iz novog prostora. Hvala Županiji – istaknula je ravnateljica Glazbene škole “Vatroslav Lisinski” Sonja Štefanac.

S ravnateljicom se složio i Želimir Matić, predsjednik Školskog odbora, rekavši da entuzijazam raste iz dana u dan.

– I dalje radimo na dvije lokacije i bit će sjajno kada se napokon uspijemo objediniti i kada svi budemo zajedno u prostoru koji odgovara nama i djeci. Vjerujem da će u novom prostoru biti mogućnosti za još bolja ostvarenja i za još kvalitetnije provođenje nastave – naglasio je Želimir Matić.

Ministrica obrazovanja posjetila županijske škole ‘Pohvale Županiji jer se brine o školstvu, što ulijeva nadu da reforma tu može uspjeti’

U 100 godina rada Glazbene škole Vatroslava Lisinskog kriju se desetljeća uspješnog djelovanja na području obrazovanja te brojni uspjesi na državnim i međunarodnim natjecanjima.