Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Župan Bajs nazočio tradicionalnom županovu lovu u Velikom Grđevcu

Kvaliteta županijskih lovišta među najboljima u Hrvatskoj

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Na području županije nalaze se 43 zajednička i 20 državnih lovišta, a upravo za sva 43 zajednička lovišta lovozakupnici su s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima nazočio je tradicionalnom županovu lovu koji se održao u Velikom Grđevcu. Riječ je o događaju koji organizira Lovački savez BBŽ-a s ciljem promocije lovnog turizma naše županije i njenih lovišta koja se svrstavaju među najljepša i najbogatija u Hrvatskoj.

Županija odobrila 155 zahtjeva, a osigurana sredstva iznose 450.000 kuna Prvi smo u Hrvatskoj osigurali novac za liječenje srneće i jelenje divljači

Treba istaknuti da je Bjelovarsko-bilogorska županija po kvaliteti lovišta i brizi za njih pri vrhu hrvatskog lovstva. Ono što je ključno jest da tu kvalitetu održavaju i na njoj rade ponajviše domaći lovci. Naime, na području županije nalazi se 43 zajednička i 20 državnih lovišta, a upravo za sva 43 zajednička lovišta lovozakupnici su s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Kako bi im pomogla u njihovu radu i djelovanju, i sama Županija puno ulaže u lovstvo. Tako su prije nekoliko dana potpisani ugovori s lovačkim udrugama za dodjelu novčanih potpora za razvoj i unapređenje lovstva. Dodijeljeno im je 450 tisuća kuna.

Objekt vrijedan 272 milijuna kuna Počinju radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar

– Jedna od tradicija naše županije je i lovstvo, a naša lovišta su među najboljima u Hrvatskoj. Nije to samo zbog prirodnih predispozicija nego i zbog ljudi koji se brinu o tome. Naša je županija jedna od tek dvije-tri u Hrvatskoj gdje sva zajednička lovišta imaju lovci s područja županije. To je politika i mene kao župana i Županije. Mislim da lovci našega kraja imaju posebnu odgovornost prema ljudima s kojima žive – istaknuo je župan Bajs.