Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Objekt vrijedan 272 milijuna kuna

Počinju radovi na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Molim za strpljivost, jer dok traju radovi bit će otežane aktivnosti same bolnice, no znamo da je to nešto što se mora proći da se dobije novi objekt 21. stoljeća, istaknuo je župan Bajs

Sukladno potpisu ugovora o gradnji nove zgrade Opće bolnice Bjelovar ovih je dana obavljeno uvođenje u posao između nositelja projekta, Opće bolnice Bjelovar i tvrtke Radnik Križevci, a čemu je prisustvovao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Potpisan ugovor između Županije i Bjelovarsko-križevačke nadbiskupije o očuvanju kulturnog dobra Županija financijski pomogla da se obnove vrata na katedrali svete Terezije Avilske

Time počinju radovi na trenutačno najvećem i najvrednijem objektu u zdravstvu u Hrvatskoj, vrijednom 272 milijuna kuna, a koji će iz temelja promijeniti uvjete rada i liječenja u bjelovarskoj Općoj bolnici. Na taj način bjelovarska bolnica postat će mjesto pružanja zdravstvene zaštite u novom modernom objektu 21. stoljeća za razliku od sada gdje se ona pruža u zgradama koje su građene u 18., 19. i 20. stoljeću.

– Krećemo s pripremnim radovima, s jednim smo dijelom već i počeli. To podrazumijeva uklanjanje objekata koji se nalaze na mjestima na kojima će biti nova zgrada bolnice. Nakon toga, u roku tjedan-dva krenut će se sa zaštitom građevinske jame za ovaj glavni dio objekta koji ima podrumski dio. Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju – rekao je Mladen Hermanović, glavni inženjer gradilišta.

Bruto građevinska površina gradnje je 18.802,95 m2. U novoj zgradi bit će smješteni objedinjeni hitni i bolnički prijam, dnevna kirurgija, dnevna bolnica i sve operativne grane s centralnim operacijskim blokom i centralnom jedinicom za intenzivno liječenje.

Županijske potpore Za nabavu strojeva i opreme poduzetnicima milijun kuna

– Drago mi je da s uvođenjem u posao, Radnik d.d. može početi raditi. Građani Bjelovara i cijele županije kao i svi oni koji pripadaju našoj bolnici, ukupno njih 130.000, moći će pratiti tijek radova. Molim za strpljivost jer dok traju radovi bit će otežane aktivnosti same bolnice, no znamo da je to nešto što se mora proći da se dobije novi objekt 21. stoljeća, a ove montažne hale koje su iza nas bit će prošlost – istaknuo je župan Damir Bajs.