Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Županijske potpore

Za nabavu strojeva i opreme poduzetnicima milijun kuna

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U okviru javnog poziva za prijavu projekata “Potpora za nabavu strojeva i opreme” ugovori su potpisani sa 62 korisnika i ukupno su vrijedni 930.000 kuna

Ovih su dana potpisane županijske potpore za gospodarstvenike, i to vrijedne milijun kuna, a temeljene na dvije županijske mjere – potpori za nabavu strojeva i opreme i sufinanciranju nastupa na sajmovima.

Potpisan ugovor s izvođačem radova na novoj zgradi Opće bolnice Bjelovar Bolja zdravstvena usluga – zgrade iz 18. stoljeća zamijenit će moderan objekt

Putem navedenih mjera koje se provode u dogovoru s HGK – Županijskom komorom Bjelovar i Obrtničkom komorom BBŽ-a, Bjelovarsko-bilogorska županija želi pomoći svojim gospodarstvenicima i obrtnicima u poslovanju kako bi lakše došli do potrebnih strojeva i opreme ili pak u prezentiranju njihovih proizvoda na raznim sajmovima.

U okviru javnog poziva za prijavu projekata Potpora za nabavku strojeva i opreme ugovori su potpisani sa 62 korisnika i ukupno su vrijedni 930 tisuća kuna.

Od toga 19 zahtjeva odnosi se na proizvodne djelatnosti, uključujući građevinske tvrtke, s iznosom odobrenih sredstava od 350 tisuća kuna, a 43 su zahtjeva naših obrtnika u iznosu od 580 tisuća kuna. Mjera je to koju Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancira do 50 posto, a intenzitet potpore je od 2500 do maksimalno 25.000 kuna.

Jedan od korisnika koji je potpisao ugovor bio je Bernard Coner koji podržava bilo koju vrstu potpore poduzetnicima.

Predstavljen prijedlog županijskog budžeta za iduću godinu Županijski budžet gotovo milijardu kuna veći u odnosu na 2013. godinu

– Pozdravljam ovu inicijativu Županije i bilo kakvu potporu koju će nama poduzetnicima dati u ovoj i idućim godinama. Bez investicija se ne može. Mi smo ovom potporom pokušali nabaviti strojeve i uređaje koji će nam produljiti sezonu jer bavimo se ugostiteljstvom i turizmom, ali i povećati našu turističku ponudu. Hvala županu – izjavio je Bernard Coner.

Osim navedenih, Bjelovarsko-bilogorska županija provodi još pet mjera na koje se naši gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici mogu javiti i tako ostvariti potporu Bjelovarsko-bilogorske županije.