Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Županija sufinancira prijevoz vlakom studentima

Do Vinkovaca za 6,2, a do Splita za 50 kuna

Foto: Osječko-baranjska županija
Županija je za subvenciju prijevoza vlakom osigurala 300.000 kuna u proračunu

Vlakom za samo 6,20 kuna iz Osijeka do Vinkovaca ili za 50 kuna do Splita, i u obrnutom smjeru, dio je pogodnosti koje od 5. lipnja imaju redoviti studenti s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji. Naime, po ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom, koji su potpisali župan Ivan Anušić i predsjednik uprave HŽ-a Putnički prijevoz Željko Ukić, sufinanciranje prijevoza željeznicom od početka ove godine primjenjuje se za mjesečne karte redovitih studenata koji žive i studiraju na području županije.

Dan otvorenih vrata Osječko-baranjske županije Predstavili se vatrogasci, pčelari, ribiči, liječnici mjerili tlak

Sada je potpisan dodatak ugovora kojim se sufinanciranje proširuje i na pojedinačne karte, ali i na studente koji studiraju izvan županije. Županija tako sufinancira 25 posto cijene karte za studente za 2. razred redovitih vlakova. Kako je u cijenu mjesečne karte već uračunat popust HŽ-a Putničkog prijevoza od 50 posto, to znači da studenti plaćaju samo 25 posto cijene karte.

Osim toga, sufinancira se i karte studentima s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji za prijevoz iz Osijeka u Split i obrnuto vlakovima koji voze petkom, odnosno subotom od 14. lipnja do 31. kolovoza 2019. u iznosu od 50 posto cijene te karte. Karta po akcijskoj cijeni HŽ-a iznosi 100 kuna, a nakon subvencije konačna je cijena za studente 50 kuna u jednom smjeru i vrijedi isključivo u direktnim vagonima koji voze na toj relaciji. Projekt traje do 31. prosinca, odnosno do utroška planiranih sredstava, a osigurano je 300.000 kuna u proračunu županije.

Predstavljen Vinski atlas Sva vinska ponuda na jednome mjestu