Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Energetska učinkovitost

Do zime dovršetak obnove zgrade u Rimskoj 28

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Potpisan je ugovor o radovima vrijedan 858.000 kuna

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je s izvoditeljem odabranim na temelju provedenog postupka javne nabave 29. travnja potpisao Ugovor o nabavi radova energetske obnove zgrade Sisačko-moslavačke županije u Rimskoj 28 u Sisku. Do sada je na toj zgradi obavljena izolacija krovne ploče, zamijenjena stolarija i instalirana nova kotlovnica, a uskoro će biti postavljena i nova toplinska fasada te izolacija podruma.

Nastavlja se energetska obnova škola Za 7 milijuna kuna obnovit će se četiri područne škole u Popovači, a novi izgled dobit će i srednja škola u Topuskom

– Ovim zadnjim zahvatom, gdje će se obnoviti fasada i izolirati podrum, završit ćemo kompletnu obnovu i energetski potpuno zaštititi našu zgradu. Ukupna je investicija, s ovim ugovorom od 858.000 kuna, 2,2 milijuna kuna. Od toga, Sisačko-moslavačka županija uložila je 636.000, a iz ostalih izvora, kao što su Fond za zaštitu okoliša i Ministarstvo gospodarstva je 1,6 milijuna kuna. Ovom energetskom obnovom imat ćemo znatno kvalitetnije uvjete za rad, kao što će se ostvariti i dodatne uštede troškova – kazao je Žinić.

Izvoditelj radova je tvrtka JUKIĆ-DAM iz Sinja.

POSJETITELJSKI CENTAR "Crna roda" u Osekovu primat će goste s autoceste

– Ovo je samo jedan od projekata koje radimo, imamo niz ovakvih ili sličnih projekata na višestambenim zgradama, domovima zdravlja, bolnicama i sl. Drago mi je da smo to potpisali i da ćemo izvršiti i ispoštovati naš ugovor u rokovima, a možda i prije – rekao je direktor i vlasnik tvrtke Danijel Jukić.

Rok za završetak radova je 31. listopada 2019. godine.

Energetska obnova Novo ruho Doma zdravlja i bolnice u Virovitici