Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 18 pregleda
Opatija

Dobili bespovratna sredstva za energetsku obnovu vrtića

energetska obnova
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Za energetsku obnovu zgrade područnog dječjeg vrtića u Voloskom u visini 40 posto od ukupne svote (1,1 milijun kuna) dok preostali dio iznosa treba osigurati Grad

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstva za energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Opatija -  Volosko između predstavnika Grada Opatije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Gradu Opatiji odobrena su bespovratna sredstva za energetsku obnovu zgrade područnog dječjeg vrtića u Voloskom u visini 40 posto od ukupne svote (1,1 milijun kuna) dok preostali dio iznosa treba osigurati Grad; kako je moguće i ovaj dio sufinancirati preko drugih izvora, Grad će aplicirati i za te programe.  

Zamjenica gradonačelnika Vera Aničić istaknula je da se po okončanju radova na energetskoj obnovi zgrade očekuje ostvarenje uštede toplinske energije do 74 posto na godišnjoj razini. Zgrada vrtića je sada klasificirana u energetski razred C, dok bi nakon obnove sa predloženim mjerama bila u energetskom razredu A.

Emil Priskić naglasio je da se u Opatiji gradi novi objekt dječjeg vrtića po najsuvremenijim standardima na Punta Kolovi, ali i da će Grad sustavno energetski obnavljati zgrade područnih vrtića koji se neće zatvarati, a zgrada u Voloskom prva je u tom nizu. Nastojat će pritom osigurati financijsku potporu preko fondova EU, priopćili su iz Grada Opatije.