Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Grubišno Polje

Dobili certifikat zbog dobre investicijske klime

Zlatko Mađeruh
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh kaže da je cijeli proces dobivanja certifikata trajao dvije godine i kriterije su ispunili s čak 89,9 posto

Zlatku Mađeruhu, gradonačelniku Grubišnog Polja, uručen je certifikat BFC SEE koji označava jedinstveni program za poboljšanje kvalitete usluga i informacija koje jedinice lokalne samouprave pružaju gospodarstvenicima. Mađeruhu su certifikat uručili predstavnici Centra za lokalni ekonomski razvoj iz Rijeke te predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj iz Beograda.

gradnja Strateški projekti Gradit će se podzemno skladište plina

Program je to koji daje jasne smjernice gradovima i općinama kako stvoriti poslovno okruženje i uvesti standarde učinkovite i transparentne lokalne administracije. Jednako tako investitorima koji žele preseliti ili proširiti svoje poslovanje služi kao standardizirani mehanizam procjene uvjeta poslovanja i upućuje na gradove i općine u regiji s najpovoljnijom investicijskom klimom. Osim Grubišnog Polja, ovaj je certifikat uručen još samo Cresu i Labinu. Proces je trajao dvije godine tijekom kojih je Grad Grubišno Polje imao zadatak ispuniti 12 kriterija s najmanje 50 posto, odnosno sve kriterije sa 75 posto.

– Završni pregled je u studenom prošle godine obavilo međunarodno povjerenstvo, nakon kojeg smo dobili obavijest da smo ispunili kriterije s čak 89,9 posto. Inače, od prosinca koristimo logotip koji pokazuje da smo grad s povoljnim poslovnim okruženjem – objasnio je Mađeruh.

Proces certificiranja BFC SEE u Hrvatskoj provodi se od 2012. godine te su do sada provedena četiri ciklusa. Osim navedenih gradova, svoje certifikat posjeduju još gradovi Ivanec, Jastrebarsko i Crikvenica.

kune Kultura, humanitarni rad... Za rad grubišnopoljskih udruga 200.000 kn