Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
kvalitetna zdravstvena ustanova

Dobivaju novu zgradu dnevne bolnice i uređaj za magnetsku rezonancu

Goran Pauk
Foto: Šibensko-kninska županija
'Zgrada oftalmologije bit će jedan od bitnih zahvata i dobit će jedan kvalitetniji oblik kakav pacijenti i zaslužuju', kazao je župan Goran Pauk

Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić u utorak su u Općoj bolnici Šibenik održali radni sastanak sa županom Goranom Paukom i ravnateljicom šibenske bolnice Sanjom Jakelić i njihovim suradnicima.

Glavna tema radnog sastanka bio je Europski projekt pod nazivom 'Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili jednodnevnim kirurgijama', kojim Opća bolnica Šibenik planira izgradnju nove zgrade dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije za djelatnost oftalmologije na prostoru sadašnje oftalmološke poliklinike kao i kupnju magnetske rezonance za potrebe Opće bolnice Šibenik.

"Mogu reći da su na naše opće zadovoljstvo neke dileme vezane za ovaj projekt raščišćene. Zgrada oftalmologije bit će jedan od bitnih zahvata i dobit će jedan kvalitetniji oblik kakav pacijenti i zaslužuju, naravno sve u okviru opredjeljenja Ministarstva zdravstva i mogućnosti financiranja iz Europskih strukturnih fondova", kazao je župan Goran Pauk izvijestili su iz Županije.

"Osobno sam se uvjerio u izuzetnu suradnju i angažiranost Opće bolnice Šibenik sa svojim menadžmentom i lokalnih vlasti koji su zajednički napravili stvarno puno toga da svojim građanima pruže kvalitetniju zdravstvenu skrb. Drago mi je što će Šibenik izgradnjom ove jednodnevne bolnice dobiti jednu modernu i kvalitetnu zdravstvenu ustanovu kojoj je svrha što kraći boravak u bolnici sa što kvalitetnijim medicinskim djelovanjem, sofisticiranom dijagnostikom i još sofisticiranijom terapijom", rekao je državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i zaželio što bržu finalizaciju ovoga za Šibenik izuzetno značajnog projekta.

Foto: Šibensko-kninska županija

"Stimulacijom rada dnevnih bolnica očekujemo poboljšanje kvalitete pristupa liječenja naših pacijenata, kao i smanjenje dužine trajanja hospitalizacije i približavanje šibenske bolnice europskim zdravstvenim standardima", kazala je pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić.

Po riječima ravnateljice šibenske bolnice Sanje Jakelić, već godinu dana se intenzivno radi na ostvarenju ovoga projekta vrijednog 47 milijuna kuna koji se sastoji od tri modula. Prvi se odnosi na izgradnju moderne oftalmološke kirurgije u čijem sklopu će biti i neke aktivnosti vezane za plastičnu kirurgiju i dermatologiju. U drugom modulu projekt obuhvaća kupnju magnetske rezonance, dok se treći i posljednji modul odnosi se na izgradnju trafostanice koja je neophodna za izgradnju ove nove zgrade.