Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija

Dodatni medicinski timovi tijekom turističke sezone

Dodatni timovi HMP
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Župan Dobroslavić s općinama, gradovima i nadležnim domovima zdravlja potpisao je ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovore o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2024. godine s općinama i nadležnim domovima zdravlja.

Dubrovniku još dva tima

U cilju povećanja standarda zdravstvene zaštite turista, kao i domaćeg stanovništva, a na temelju zahtjeva medicinske struke i dogovora s predstavnicima lokalne samouprave, Dubrovačko-neretvanska županija je kao koordinator projekta odredila lokacije i način pružanja pojačane zdravstvene zaštite. Dodatni medicinski timovi organizirat će se tijekom srpnja i kolovoza 2024. godine.

Dubrovačko-neretvanska županija i ove će godine financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Dubrovnik, koji se odnose na ambulantu u Staroj gradskoj jezgri i za područje otoka Lopuda. Tim će činiti liječnik i medicinska sestra, odnosno tehničar.

Županija i Općina Mljet, Općina Ston, Općina Orebić, Općina Trpanj, Grad Ploče, Općina Vela Luka, Općina Lastovo, Općina Slivno i Grad Opuzen zajednički će financirati po jedan dodatni medicinski tim pri svakom od njihovih lokalnih domova zdravlja ili ambulanta, koji čine po jedan liječnik i medicinska sestra. Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Korčula i Općina Lumbarda zajednički će financirati dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Korčula u Korčuli, koji čine liječnik i medicinska sestra.

Za navedeni model utrošit će se ukupno 105.188 eura. U tom iznosu Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje s 52.340 eura, Ministarstvo turizma i sporta s iznosom od 27.294 eura, gradovi i općine sudjeluju sa sveukupnim iznosom od 25.554 eura.

Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u podizanje standarda zdravstvene zaštite na svom području pa je u palači Ranjina upriličeno potpisivanje ugovora s izvođačem radova na projektu obnove zgrade Zavoda za hitnu medicinu u Dubrovniku.

Obnova zgrade Zavoda

Ugovor su, u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića, potpisali ravnatelj Zavoda Luka Lulić i predstavnik tvrtke Alfaplan Mato Butjer. Projekt obnove i uređenja zgrade Zavoda za hitnu medicinu obuhvaća građevinske radove hidroizolacije, postavljanje AB ploča, sanaciju fasade i ličilačke radove.

Vrijednost ove investicije iznosi 250 tisuća eura, a financira se iz decentraliziranih sredstava i proračuna Dubrovačko-neretvanske županije. Potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović i zamjenik pročelnice Upravnog odjela za poslove župana i Županijske skupštine Maro Hađija.

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo nazočili su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Mljeta u povodu Dana Općine i blagdana svetih Petra i Pavla. Dan Općine Mljet Dobroslavić na svečanoj sjednici Općinskog vijeća storyeditor/2024-07-05/PRIJEM-UCENICI-DRZAVNA-NATJECANJA-1-1536x1024.jpg Učenici kod župana Najbolji na natjecanjima znanja Obrazlažući rebalans, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako se proračun prilagođava svim potrebama županije Županijska skupština Usvojen rebalans županijskog proračuna