Izbornik
Naslovnica Županije
Županijska podrška za izvrsnost

Dodijeljeno 90 potpora za poslijediplomski studij

OVOGODIŠNJIM korisnicima iz županijskog proračuna isplaćeno je ukupno 39.816 eura
Foto: OBŽ

Nakon provedenog javnog natječaja Osječko-baranjska županija odobrila je potpore za poslijediplomski studij za 90 kandidata. Ugovore o korištenju potpora uručio im je dožupan Josip Miletić.

Ovogodišnjim korisnicima iz županijskog je proračuna isplaćeno ukupno 39.816 eura, prosječni iznos potpore je 442 eura, najmanji 307 eura, a najveći 576 eura.

– Osječko-baranjska županija potpore doktorandima dodjeljuje već 21 godinu. Ove godine bila je 91 prijava, jedna nije bila valjana, dok smo sve ostale odlučili financirati do maksimalnog iznosa do 50 posto ukupnog troška. Smatramo da trebamo poduprijeti sve koji žele ulagati u sebe i dodatno se školovati te na taj način pridonijeti razvoju naše županije. Ukupno je izdvojeno gotovo 40.000 eura, a povjerenstvo je sukladno kriterijima i ostvarenim bodovima dodjeljivalo visinu potpore – rekla je županijska pročelnica Miranda Glavaš-Kul.

– Ljudi koji neprestano ulažu u nadogradnju svog znanja i vještina, kao što to čine studenti poslijediplomskih studija, jesu i moraju biti lokomotiva razvoja čitavog našeg kraja. Prepoznala je to i Osječko-baranjska županija, osobito u mandatu župana Ivana Anušića, jer posebnu pažnju posvećujemo upravo izvrsnosti koju ćemo nagrađivati i u budućnosti. Svjesni smo da studiranje, a osobito na poslijediplomskim studijima, nije jeftino. No ono se uvijek isplati i zbog toga Županija pruža podršku upravo u tim trenucima – poručio je dožupan Miletić.

izložba Velikani naive Otvorena je izložba "Važno je zvati se IVAN" Šibenske osnovne škole ove školske godine ukupno će pohađati 3244 učenika ŠIBENIK U šibenskim osnovnim školama upisano više prvašića nego lani! Od ove godine RDC se održava na jezeru Rakitje Poticanje odgovornog vlasništva Konferencija o dobrobiti pasa privukla brojne posjetitelje