Izbornik
Naslovnica Gradovi Sveta Nedelja
Poticanje odgovornog vlasništva

Konferencija o dobrobiti pasa privukla brojne posjetitelje

Od ove godine RDC se održava na jezeru Rakitje
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Nakon izuzetno uspješnih konferencija održanih 2018. i 2019. ponovo se vraća ovaj događaj, veći, ljepši i još bogatiji. Treća po redu, RealDogConference održala se na jezeru Rakitje u organizaciji Udruge za zaštitu i dobrobit životinja Indigo.

Riječ je o jedinoj konferenciji u regiji čiji su glavni ciljevi dobrobit i zaštita pasa te poticanje odgovornog i aktivnog vlasništva, o čemu se moglo više naučiti i poslušati od stručnjaka u svojim područjima. Ovogodišnji naglasak bio je na drugoj strani lajne, odnosno čovjekovom utjecaju na svoje najbolje prijatelje. RDC sad već treću godinu posjetiteljima nudi aktualne teme i relevantan program te predstavlja poznate stručnjake čiji rad neizbježno utječe na živote pasa i ljudi, a novitet je bila i promjena lokacije. 

Najbolji fiš ove godine skuhala je ekipa bajkera iz MK Iron Ghost, drugo mjesto osvojio je Kristijan Katušić iz Babine Grede, a treće Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje sa 90. Najsimpatičnija ekipa je Dechra iz Kalinovice SVETA NEDELJA Osam tona ribe u 1200 porcija planulo na Svetonedeljskoj fišijadi Najviše prvašića krenulo je u OŠ Vladimir Deščak, kamo su ih upisana 63. U OŠ Sveta Nedelja upisano je 27 prvašića, a u Područnoj školi Kerestinec njih 32 Obilježen prvi dan školske godine Upisano 178 prvašića, njih 56 u novosagrađenu OŠ Strmec Nova škola u Strmcu imat će i nogometno te košarkaško igralište, vježbalište i atletsku stazu, procijenjena vrijednost radova je 6,6 milijuna eura, a uz Grad Svetu Nedelju financirala ih je i Zagrebačka županija SVETA NEDELJA Osnovcima besplatan radni materijal, srednjoškolcima 150 eura za udžbenike