Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Odluka Vlade

Dom za starije i nemoćne Knin dobio u vlasništvo zgradu

šibensko - kninska Dom za starije i nemoćne
Foto: Šibensko-kninska županija
Procijenjena vrijednost je 12,8 milijuna kuna, a obuhvaća objekt od 2384 četvorna metra i zemljište površine 1900 četvornih metara

Vršitelj dužnosti ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Ivo Bulaja i ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Knin Ljubica Bagarić potpisali su jučer u kninskoj Gradskoj vijećnici ugovor o prijenosu prava vlasništva nekretnine, kojim je zgrada Doma postala vlasništvo te ustanove.

Riječ je o državnoj imovini procijenjene vrijednosti 12,8 milijuna kuna koja obuhvaća objekt od 2384 četvorna metra i zemljište površine 1900 četvornih metara. Kako nakon izgradnje 1973. godine Dom za starije i nemoćne u Kninu nije upisan u zemljišne knjige, cijela se nekretnina vodi kao gradilište, što, uz pitanje vlasništva, komplicira ulaganja i mogućnost prijave za novac iz europskih fondova.

Mogućnost za prenamjene

Ravnateljica Doma smatra da je prenošenje vlasništva korak naprijed za sve Kninjane. "Zahvalni smo na ovoje lijepoj gesti koja će donijeti dobrobit cijeloj zajednici. Kako smo sad vlasnici nekretnine, otvorene su mogućnosti za neke njene prenamjene", rekla je Ljubica Bagarić.

Odluku o davanju prethodne suglasnosti vršitelju dužnosti ravnatelja  HZMO za prijenos nekretnine na ustanovu donijela je Vlada, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar rada Tomislav Ćorić te šibensko-kninski župan Goran Pauk.

"Mislim da smo ovim poslom pokazali da se bavimo onim što nam je i posao, brigom o starijim i nemoćnim osobama. Sad kad je zgrada doma u Kninu u vlasništvu te ustanove, otvorit će se i nova radna mjesta, a stanovnicima bit će podignuta razina kvalitete života," rekao je prilikom potpisivanja ugovora Bulaja.