Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Koronavirus

Dr. Brkić: Nema mjesta panici, poduzeli smo sve što treba

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Osobe koje su 
putovale u Veneto u kućnoj su izolaciji

Iz Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije poručuju da nema mjesta panici zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj. Prošlog tjedna Zavod je reagirao s obzirom na boravak osoba s područja županije u talijanskoj pokrajini Veneto, gdje se virus pojavio.

Radovi napokon pri kraju Do lipnja bi trebala biti gotova nova Strukovna škola u Sisku

– Osobe koje su boravile u pokrajini Veneto stavili smo u kućnu izolaciju pod kontrolu teritorijalnog nadležnog infektologa. U slučaju da kod osobe dođe do pogoršanja zdravstvenog stanja, prevozi se uz sve mjere opreza u izolacijsku jedinicu. U bolnici imamo osam izolacijskih spremnih jedinica s maksimalnim prihvatom 32 pacijenta, ali se taj dio i dalje može povećati. Svi uzorci koje smo slali na analizu su negativni – rekao je na sjednici Županijske skupštine ravnatelj Zavoda dr. Inoslav Brkić.

– Razmišlja se, ako priča počne dalje, da se otvore novi kapaciteti za izolaciju. Priča će stati kada dođe toplo vrijeme, tada će u travnju jenjati epidemija gripe, tada očekujemo stagniranje broja oboljelih i od novog koronavirusa. Poduzeto je sve. Mjesta panici nema. Radi se na cjepivu i probava se upotrebom antivirusnih lijekova pronaći one koji će najefikasnije kočiti njegovu replikaciju – zaključio je Brkić.