Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
NACIONALNA NAGRADA SIMPLY THE BEST ZA 2020.

Dravska priča najbolji novi projekt u turizmu

Foto: Kristijan Toplak
Prije desetak godina ovdje je bila ruševina ljetnikovca grofa Draškovića

Prije deset godina bio je to ljetnikovac grofa Draškovića, u kojem je u funkciji bila samo polovica objekta, a ondje je bio razred područne škole u Noskovcima. Na jednom dijelu zgrade bio se urušio krov. Nekada zarasla šikara danas je uređeni perivoj sa šetnicama, poučnim stazama, sjenicama, odmorištem za rode, učionicama na otvorenom... Zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji te sredstvima EU i različitih ministarstava, ljetnikovac je postao prekrasna Dravska priča, gdje se može noćiti, biciklirati, ili kanuima istraživati floru i faunu na obali Drave kao i tok ove rijeke. U podrumskom dijelu je Centar za multimediju, gdje je lako doznati kako izgleda dabrov brlog ili što se nalazi u kapljici vode... Sagrađen je zimski vrt na krovu kao interpolacija zgrade. Tu su i vidikovac, suvenirnica, vrt mirisnih doživljaja, voćnjak, a uređeno je i dječje igralište.

Igor Andrović VPŽ među najboljim javnim institucijama Županiji nagrada za kreiranje dobre poduzetničke klime

I zato ne iznenađuje da je Posjetiteljski centar Dravska priča iz Noskovac dobitnik nacionalne godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji novog projekta u turizmu za 2020. godinu. Ovu nagradu za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia.

– Prije desetak godina ovdje je bila ruševina ljetnikovca grofa Draškovića, ali zahvaljujući sredstvima EU i Virovitičko-podravske županije te entuzijazmu ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ-a Tatjane Arnold Sabo, sagrađena je Dravska priča koja je danas prvorazredna turistička atrakcija – zadovoljan je župan Igor Andrović.