Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Dravski bazeni

Novo hit mjesto za kupanje: 'Bolje je nek negda'

Dravski bazeni
1/5
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Grad je u obnovu kompleksa koji nije bio u funkciji punih 12 godina, uložio 1,3 milijuna kuna, a radovi su trajali manje od dva mjeseca

Oživjeli su Dravski bazeni u Varaždinu. Prvog dana ljeta već u prijepodnevnim satima prvi su kupači skočili u vodu na obnovljenom Gradskom kupalištu Drava. – Super je! – oduševljena je bila Marija Hudenjak.

Ivan Čehok Nakon radova u Lepoglavskoj ulici najavljeno uređenje pet ulica na Banfici Nastavak 'komunalnog cunamija'

“Ovo je Varaždinu trebalo”

– Čuli smo da se kupalište otvara, uzeli smo na brzinu kupaće kostime i evo nas. Voda je taman, ni prehladna niti pretopla – kaže Varaždinac koji je na kupanje stigao s kćerkom. Dolazio je kao desetogodišnjak prije dvadesetak godina i veseli ga što je kupalište ponovno u funkciji. – Bolje je nek negda – dodaje. Dravske bazene blagoslovio je vlč. Ivan Žmegač, župnik župe sv. Josipa na Banfici, a otvorio ih je gradonačelnik Ivan Čehok sa svojim suradnicima.

– Sjećam se kad sam kao dječak tu dolazio na kupanje, a vjerujem da se tog razdoblja sjećaju i brojni Varaždinci. Ovdje je bila vreva, ali danas to izgleda još bolje i zaista je prekrasno. Ovo je Varaždinu trebalo – rekao je gradonačelnik i zahvalio direktoru Varkoma Željku Buniću i radnicima Varkoma. Istaknuo je da je uređenje Dravskih bazena projekt od općeg interesa.

Grad je u obnovu kupališnog i izletničkog kompleksa, koje nije bilo u funkciji punih 12 godina, uložio 1,3 milijuna kuna, u što je uračunata vrijednost materijala i izvođenje radova. Radove koji su trajali dva mjeseca izveli su djelatnici Varkoma.

Besplatne igraonice za djecu Projekt BIRD Besplatne interaktivne radionice za djecu tijekom školskih praznika

Obnovljeni su bazeni, strojarnica i WC, uređen je restoran koji će nuditi osnovnu ponudu jela i pića, obnovljena je šetnica i cjelokupna hortikultura, tako da ima dovoljno zelene površine za uživanje u hladu. Uređen je u teren za odbojku na pijesku, te dječje igralište.

– Sve je uređeno po najvišim standardima, a ideja je da se dogodine postave tlakavci, možda i još koji bazen. Inače, ovaj projekt omogućava da revitaliziramo čitavo ovo područje uz Dravu – rekao je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Prvog dana bilo besplatno

Gradskim kupalištem Drava upravljat će Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin. Prvog dana kupanje je za sve bilo besplatno, a dalje se naplaćuje. Cijena ulaznice za odrasle je 20 kuna, za studente 10, a za djecu od sedam do 18 godina, učenike, umirovljenike i osobe s invaliditetom pet kuna. Djeca do navršenih sedam godina, u pratnji roditelja, imaju besplatan ulaz.

Špancirfest Predstavljen program jubilarnog Špancirfesta Besplatno na koncerte UB40, Soul II Soul, Parnog valjka, Dubioze kolektiv...