Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
17. Prvenstvo u oranju 21. i 22. rujna

Državnom prethodi 16 županijskih natjecanja, a najbolji će na SP u SAD

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Državno natjecanje u oranju ove će godine biti održano u Sunji

17. Državno natjecanje u oranju i 8. Državno natjecanje u oranju konjskim zapregama održat će se ove godine 20. i 21. rujna u Sunji, najavljeno je na sjednici Organizacijskog odbora održanoj u prostorijama Općine Sunja.

15. Županijsko natjecanje orača Osječko-baranjske županije Osijek Natjecanje orača Osječko-baranjske županije

– Natjecanje će se održati u neposrednoj blizini središta Sunje na površini 32 hektara, parceli zvanoj Bečko zvono. Ona je smještena na lokaciji između Sunje i Bobovca, u blizini sela Žremen, najstarijeg sunjskog naselja – rekao je načelnik Sunje Grga Dragičević.Budući će državno natjecanje u oranju u Sunji pratiti i sajam poljoprivrede, prilika je ovo i za turističku promociju Sisačko-moslavačke županije, mišljenja je župan Ivo Žinić.

– Ovo državno natjecanje nije samo natjecanje, nego je to i prilika da se promovira naša županija, ali i ova općina.

Uključena je i naša Turistička zajednica pa ćemo oračima koji dolaze iz 16 hrvatskih županija ponuditi da vide određene turističke potencijale kojima raspolaže županija. Osim ovog natjecanja to je prilika da promoviramo turističku, ali i gastronomsku ponudu na ovom području – rekao je Žinić.

oranje 14. županijsko natjecanje Najboljih osam orača Sisačko-moslavačke županije odmjerilo snage

Na natjecanju sudjeluje 16 ekipa s po dva natjecatelja u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak te će pokazati svoje vještine u rukovanju traktorom i plugom. Na državnom natjecanju u oranju konjskim zapregama očekuje se desetak ekipa. Pobjednici državnog natjecanja predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom natjecanju u oranju u SAD-u.