Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
OSIGURAN NOVAC ZA RADNE MATERIJALE UČENICIMA

Dubrovačko-neretvanskoj županiji upisano 37 prvašića više nego lani

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Za tu će namjenu županija potrošiti 2,4 milijuna kuna

Prema privremenim podacima u školskoj godini 2021./2022. u sve škole u Dubrovačko-neretvanskoj županiji upisano je 1229 prvašića, dok je prošloj akademskoj godini bilo upisano njih 1192, odnosno ove godine upisano je 37 učenika više. Ukupan broj djece od prvog do osmog razreda po svima školama DNŽ u školskoj godini 2020./2021. bio je 9784, dok je prema sadašnjim privremenim podacima za tekuću školsku godinu njih 9857.

Najveća škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Osnovna škola Župa dubrovačka nastavlja održavati nastavu u jednoj smjeni

Iz Dubrovačko-neretvanske županije podsjećaju kako je Županija i ove je godine osigurala sredstva za nabavu radnih materijala za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola kojima je osnivač, a za tu je namjenu u proračunu osigurano 2,4 milijuna kuna. Radni materijali, koji će tako osnovnoškolcima biti osigurani, su radne bilježnice za sve redovne i izborne predmete, uključujući i radni materijal za izvođenje vježbi i praktičnog rada iz tehničke kulture.