Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Završene radionice u sklopu “Spone”

Dugotrajno nezaposleni prekvalificirat će se za cvjećare, web-dizajnere...

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Uskoro počinju edukacije u Bjelovaru i Daruvaru, za dugotrajno nezaposlene one su besplatne, a osiguran im je i putni trošak

Radionice za dugotrajno nezaposlene u sklopu projekta Spona službeno su završene. Riječ je o jednom u nizu europskih projekata koji su odobreni Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Projekt je vrijedan 1,394.258,71 kunu, a sredstva su nepovratna.

trasiranje i označavanje ruta Bjelovarsko-bilogorska županija nastavlja s ulaganjima u cikloturizam

Projekt je financiran iz Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”. “Spona” je započela u rujnu 2018. godine i traje 24 mjeseca. Partneri su Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Udruga Lovari – Romska kuća. U svim gradovima županije u sklopu projekta su se odvijale radionice za dugotrajno nezaposlene, a teme su bile samoprocjena, vještina traženja posla, motivacija i komunikacijske vještine.

Inače, cilj projekta je pridonijeti povećanju mogućnosti za zapošljavanje marginaliziranih skupina te smanjiti rizik od socijalne isključenosti. Ciljana skupina je 80 dugotrajno nezaposlenih osoba u županiji, od kojih najmanje pet pripadnika romske nacionalne manjine te najmanje 20 osoba s invaliditetom. Kroz dvije godine provođenja projekta organizirat će se besplatne radionice i edukacije. Uz stečeno znanje sudionici će biti konkurentniji na tržištu rada, za zapošljavanje ili samozapošljavanje. Uskoro kreću besplatne edukacije u Bjelovaru i Daruvaru.

Sudionici će moći odabrati osposobljavanje za poslove njegovatelja starijih i nemoćnih osoba, za poslove cvjećara – aranžera, za poslove knjigovođe, za poslove web-dizajnera, za obavljanje jednostavnih poslova manikure, kao i engleski i njemački jezik. Za dugotrajno nezaposlene radionice i edukacije su besplatne te je osiguran putni trošak. 

Radni sastanak u Zagrebu Dogovaran vozni red za novu dionicu pruge, 1. sagrađenu u 50 godina