Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
bespovratna sredstva

Dvije općine dobile više od milijun kuna za osposobljavanje sommeliera

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača

Nakon što je ministar turizma Gari Cappelli donio Odluku o financiranju projekata koji su prijavljeni na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, među odabranima, našao se i projekt „Master sommelier“ kojeg će provesti Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i tvrtka Terra Slavonica Virovitica. Projekt je prošao u 100-postotnom iznosu od 1.888.585 kuna. Najveći dio sredstava dodijelit će se Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača, prenosi Virovitičko-podravska županija.

Otvoreno kogeneracijsko postrojenje u Slatini, vrijedno 24 milijuna eura Posao za 13 osoba u bioenergani

– Navedenim projektom, u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Virovitica, radit ćemo program osposobljavanja za mlade do 25 godina za zanimanje sommelier u ugostiteljstvu. Očekujemo kako ćemo ovom prekvalifikacijom obuhvatiti oko 50-ak osoba u Pitomači i Orahovici – kazao nam je ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Josip Ivoš.

Početna konferencija projekta, održat će se u petak 28. lipnja s početkom od 12,00 sati u Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača.