Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Kreće treća faza uređenja dvorca u Suhopolju

Dvorac će dobiti bazen i wellness, ali i vinoteku

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Dvorac u Suhopolju je hit-destinacija Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske.

Centar za posjetitelje dvorca Janković u Suhopolju prošlu godinu je završio s gotovo 4000 noćenja, a samo u listopadu i studenom, nakon što su otvorene i novouređene sobe, bilo ih je 905. Odnosno, čak 40 posto više nego u istom razdoblju 2021 godine. Doista se može reći da je dvorac u Suhopolju hit-destinacija Virovitičko-podravske županije, ali i ovog dijela Hrvatske. Centar je mjesto održavanja brojnih manifestacija i predstavlja središnje mjesto društvenog života općine Suhopolje. A u skoroj budućnosti dobit će i nove sadržaje.

Župan Igor Andrović i direktor Domogradnje Siniša Gregorić potpisali su dva ugovora, o rekonstrukciji te o energetskoj obnovi podruma glavne zgrade. Njihova je ukupna vrijednost 819.824 eura, čime počinje treća faza uređenja ovog dvorca. U podrumskom dijelu glavne zgrade uredit će se multifunkcionalna dvorana i vinoteka. Istodobno, u podrumskom dijelu istočnog krila uređuju se recepcija wellnessa i multifunkcionalne dvorane, zajedničke sanitarije, wellness i prostor bazena.

– Novim sadržajem obogatit će se turistička ponuda dvorca Janković u Suhopolju, naše županije i ovog dijela Hrvatske. Otvorit će se i i mogućnost razvoja specifičnih oblika turizma koji dosad nisu postojali, ali smo imali viziju o njima kada smo pripremali ovaj projekt – naglasio je župan Andrović.

SJAJNI REZULTATI Po postotku rasta broja noćenja VPŽ u vrhu RH Javni poziv Subvencija smještaja u poduzetničkom inkubatoru MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Broj dolazaka i noćenja turista povećan gotovo 40 posto