Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
SJAJNI REZULTATI

Po postotku rasta broja noćenja VPŽ u vrhu RH

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Virovitičko-podravska županija je u postocima po broju noćenja u top 5 svih hrvatskih županija, a po broju dolazaka turista u top 7, izvijestili su iz Županije.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, gledajući prvih 11 mjeseci 2022., Virovitičko-podravska županija je u postocima po broju noćenja u top 5 svih hrvatskih županija, a po broju dolazaka turista u top 7, izvijestili su iz Županije.

 Naime, gledajući razdoblje od siječnja do studenog 2022., na području Virovitičko-podravske županije zabilježeno je 14.413 dolazaka turista, odnosno 66,49 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije. Gledajući broj noćenja, on je za 70,03 posto veći, odnosno u prvih jedanaest mjeseci bio je 30.528, a u istom razdoblju 2021. godine iznosio je 17.955.

Javni poziv Subvencija smještaja u poduzetničkom inkubatoru MEĐIMURSKA ŽUPANIJA Broj dolazaka i noćenja turista povećan gotovo 40 posto Dobri pokazatelji Udvostručio se interes za boravak u kućama za odmor Međunarodni sajam BiH će biti zemlja partner Viroexpoa HIT DESTINACIJA Turista na Papuku čak 38 posto više