Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uklonjeno 200 ležajeva

Dvorana Gradski vrt opet spremna za sport

Foto: Osječko-baranjska županija
Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te će biti spremni ako dođe do teže krize

Volonteri Crvenog križa proteklog su tjedna rastavili i iznijeli 200 ležaja i ostalu opremu instaliranu u dvorani Gradski vrt u Osijeku za eventualni slučaj da bolnički kapaciteti ne budu dostatni za oboljele od koronavirusa. Srećom, to se nije dogodilo pa je i ova preventivna mjera završena na najljepši način.

Usprkos koronavirusu, nastavljaju se strateški projekti u Osječko-baranjskoj županiji Autocesta Beli Manastir – Halasica vrijedna 443 milijuna kuna

Dvorana Gradski vrt tako se vraća svojoj osnovnoj namjeni, održavanju sportskih i zabavnih događanja, no za to je potrebno pričekati povoljne epidemiološke uvjete.

– Nacionalni stožer civilne zaštite 28. travnja donio je odluku o demobilizaciji dvorane Gradski vrt, pa ova demontaža potvrđuje dobru epidemiološku situaciju. To je i najbolji znak da se polako, ali sigurno nakon dva i pol mjeseca bližimo finalu cijele ove priče. Kreveti će biti deponirani u skladište Civilne zaštite u Bizovcu te će biti spremni ako dođe do teže krize. Srećom, do sada nije bilo potrebe za korištenjem ovog prostora i kapaciteta, a zahvaljujem Crvenom križu i svim volonterima koji rade na ovom projektu – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

Nakon 10 godina Počela eksploatacija pijeska iz Drave pokraj Osijeka

Ležajevi su u dvoranu Gradski vrt, inače, postavljeni koncem ožujka.

– Kada se pogleda na sve ove krevete, ta slika možda jest zabrinjavajuća, ali mi kao odgovorne osobe za kriznu situaciju želimo ići korak ili dva naprijed, jer u epidemiji se ne smije kasniti. Ovo je preventivna mjera – rekao je Goran Ivanović 26. ožujka pri obilasku dvorane u društvu novinara.