Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
u sklopu projekta "radost življenja"

Dvorana KUD-a "Preporod" i POU Dugog Sela dobivaju pristupne rampe

Foto: Grad Dugo Selo
Radi se o projektu čiji je cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije te jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba starijih od 54 godine

Dvorana Preporod i Pučko otvoreno sveučilište Dugog Sela dobit će rampu za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a sve u sklopu projekta “Radost življenja”.

Radi se o projektu čiji je cilj poboljšanje kvalitete života i socijalne kohezije te jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba starijih od 54 godine kroz omogućavanje sudjelovanja u kulturno-umjetničkim aktivnostima i tradicijskoj promociji kulture grada Dugog Sela.

Magdalena Perković Upoznajte Magdalenu Perković koja je izdala singl “Odavno” Novo lice glazbene scene dolazi iz Dugog Sela

U provedbi ovog dijela projekata zadužen je Grad Dugo Selo koji je angažirao stručne službe u provedbi aktivnosti prilagodbe, a na ovaj će se način osigurati nesmetan prolaz do prostorija POU-a i Dvorane Preporor. Infrastrukturna prilagodba omogućuje pristup lokacijama provedbe projekta za osobe s invaliditetom i/ili smanjene pokretljivosti čime se osigurava dostupnost projektnih aktivnosti i povećava kvaliteta života osoba s invaliditetom unutar ove dobne skupine.

Projekt "Radost življenja", kroz pristupačnost kulturnih programa uklanja jedan od temeljnih uzroka siromaštva i izoliranosti starijeg stanovništva te je usklađen s europskom platformom protiv siromaštva i socijalne isključenosti idrugim aktima.
Vrijednost projekta iznosi 111.127,50 kuna.

Dugo Selo Dugo Selo obilježilo 21 godinu postojanja Za Dan grada nagrade zaslužnim građanima

Tako je prošli tjedan započelo uklanjanje dijela nekadašnjih „tribina“ starog rukometnog igrališta kod Pučkog otvorenog učilišta, kao i radovi na prilazu u Dvoranu Preporod.

Provedbom ove infrastrukturne prilagodbe pristup i kretanje će biti omogućeno osobama s poteškoćama u pokretljivosti.