Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dugo Selo obilježilo 21 godinu postojanja

Za Dan grada nagrade zaslužnim građanima

Dugo Selo
Foto: Grad Dugo Selo
U tijeku je izrada dokumentacije za dvoranu vrtića Dugo Selo, gradnju rekreacijskog centra...

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u gradskoj sportskoj dvorani obilježen je Dan grada Dugog Sela. Lani je u Dugom Selu proslavljena jubilarna dvadeseta obljetnica dobivanja statusa grada, a u proteklih 21 godinu, istaknuo je predsjednik gradskog vijeća Darjan Budimir, došlo je do realizacije nekoliko značajnih projekata koji su znatno poboljšali uvjete života građana. Tako je spomenuta gradnja nove škole, Doma zdravlja, komunalne infrastrukture, gradnja sustava odvodnje i pročistača otpadnih voda dugog 35 kilometara, gradnja sportskih sadržaja, osnivanje kulturnih i drugih udruga. Kako je Dugo Selo vitalan grad s 20.000 stanovnika, trećina se proračuna izdvaja za predškolski odgoj i time je vodeći u državi, dodao je Budimir. Također je riješen problem nedostatka mjesta u vrtićima.

Dugoselska kronika Aktualnosti u Dugom Selu Dugoselska kronika proslavila 50. rođendan

– Otvorili smo DV “Vrapčić“ prije tri godine, a omogućeno je i proširenje kapaciteta što će biti realizirano već sljedeće godine – naveo je Budimir.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian naveo je projekte provedene prošle godine, poput reciklažnog dvorišta koje je nedavno službeno otvoreno, i kao takvo jedno od većih objekata takve vrste. U tijeku je također izrada projektne dokumentacije za niz projekata – gradnju dvorane Dječjeg vrtića Dugo Selo te glavni projekt za Turistički ured u Kolodvorskoj ulici i izgradnju Rekreacijskog centra Puhovo. Na proslavi su dodijeljene nagrade Grada zaslužnima, pa je tako nagradu za životno djelo, među ostalima, dobio Stjepan Bertek, istaknuti vojno-politički djelatnik, a DVD “Dugo Selo” koje je proslavilo 125 godina postojanja dobio je zahvalnicu Grada. Prije svečane sjednice, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na spomen-obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

dugo selo U planu gradnja dva hotela i biciklističke staze Odlaganje raznih vrsta otpada u 27 spremnika Otvoreno reciklažno dvorište u Dugom Selu