Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Aktualnosti u Dugom Selu

Dugoselska kronika proslavila 50. rođendan

Dugoselska kronika
Foto: Grad Dugo Selo
Tijekom tih pedeset godina, inače, kroz Dugoselsku kroniku prošlo je gotovo 500 suradnika koji su tijekom tih godina neumorno kreirali sadržaj lista. Filmom se htjela očuvati uspomena na sve one koji su bili dio te priče

Projekcijom filma “Dugoselska kronika- prvih pedeset godina”, koja je prošlog tjedna održana u dvorani Preporod prikazana je kratka povijest ovog tiskanog medija koji već punih pedeset godina donosi sve aktualnosti s dugoselskog područja.

Glavni “krivac” za nastajanje Dugoselske kronike bio je Jadranko Crnić koji je bio i prvi urednik novina koje su u prvih šest brojeva tiskane unutar Vjesnika, da bi kasnije izlazile samostalno sve do današnjih dana, kada ih uređuje Nenad Haleuš Mali.

Projekt 'Radost življenja' za starije od 54 godine Svi žele izrađivati tradicijski nakit i pjevati

– Vjerujem da smo među najstarijim glasilima koja kontinuirano izlaze, jer naš prvi broj svjetlo dana ugledao je 1967. godine, da bismo od 1968. godine izlazili samostalno, što je značajna činjenica sama po sebi – kaže Haleuš Mali.

Tijekom tih pedeset godina, inače, kroz Dugoselsku kroniku prošlo je gotovo 500 suradnika koji su tijekom tih godina neumorno kreirali sadržaj lista. Filmom se htjela očuvati uspomena na sve one koji su bili dio te priče.

– Uspjeli smo prikupiti dosta materijala i vjerujem da je cijela priča bila svima zanimljiva. Drago mi je da to ne dijelimo samo sa suradnicima, nego i s našim čitateljima – s ponosom će Haleuš Mali koji je na uredničkoj dužnosti lista od 2010. godine.

Zelinska kestenijada na Kladeščici Posjetitelji uživali u prirodi uz miris pečenih kestena

Promociji filma prisustvovao je i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, koji je i sam u mladosti bio suradnik Kronike.

– Dugoselska kronika obilježila je ovaj kraj vijestima i ljudima koji su bili prisutni. Raduje me što je opstala do današnjeg dana – kazao je gradonačelnik Panian, a lijepim željama pridružili su se i načelnici susjednih općina Željko Funtek i Mato Čičak.

Nove tehnologije učinile su svoje pa je tako i Dugoselska kronika dostupna putem web portala.

Odlaganje raznih vrsta otpada u 27 spremnika Otvoreno reciklažno dvorište u Dugom Selu