Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Odlaganje raznih vrsta otpada u 27 spremnika

Otvoreno reciklažno dvorište u Dugom Selu

Foto: Grad Dugo Selo
Projekt gradnje novog reciklažnog dvorišta stajao je 3,5 milijuna kuna, od čega je 3 milijuna sufinancirano, a ostatak je pokrio Grad

Reciklažno dvorište Dugo Selo locirano na odlagalištu Andrilovec konačno je otvoreno, a na novouređenom prostoru građani mogu u 27 spremnika odložiti papir, staklo, plastiku, akumulatore, baterije i druge vrste otpada.

U povodu puštanja u rad novouređenog dugoselskog Reciklažnog dvorišta okupili su se brojni predstavnici, sudionici i realizatori ovog važnoga gradskog objekta, među njima i predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Igor Novković, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, pročelnik za promet i komunalnu infrastrukturu Nenad Babić te u ime domaćina gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, njegovi zamjenici i ostali uzvanici.

Projekt 'Radost življenja' za starije od 54 godine Svi žele izrađivati tradicijski nakit i pjevati

Gradonačelnik Panian istaknuo je kako je dugoselsko reciklažno dvorište ogledni primjer za širu okolicu, zahvalivši pritom svima koji su participirali u realizaciji projekta.

Podsjećamo, Gradu Dugom Selu dodijeljeno je 3,002.962,20 kuna iz Kohezijskog fonda za projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Dugom Selu“ ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Projekt je sufinanciran u visini od tri milijuna, dok je Grad Dugo Selo u proračunu osigurao 500.000 kuna.

Izgradnjom reciklažnog dvorišta u Dugom Selu doprinosi se povećanju stope odvojenog prikupljenog komunalnog otpada i smanjuju se količine otpada koji se odlaže na odlagalište.

Zelinska kestenijada na Kladeščici Posjetitelji uživali u prirodi uz miris pečenih kestena

Novosagrađeno reciklažno dvorište moći će prikupiti 741,63 tone komunalnog otpada, što iznosi 0,04% odvojeno prikupljenog komunalnog otpada na razini Hrvatske te 1,06% na razini Zagrebačke županije u odnosu na 2015. godinu dok na razini Grada Dugog Sela to iznosi 17,33% količine komunalnog otpada u 2016. godini, što je znatno poboljšanje.