Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zelinska kestenijada na Kladeščici

Posjetitelji uživali u prirodi uz miris pečenih kestena

Foto: Grad sv. Ivan Zelina
Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela je na Kestenijadi, uz odabrane vrste piva, predstavila i ono s kestenom

Kladeščicom su proteklog vikenda odzvanjali zvuci dječjeg smijeha, pjesme i glazbe, a uz miris roštilja i pečenih kestena, posjetitelji su mogli probati i domaće slastice. Održala se, naime, Zelinska kestenijada koja je 14. listopada okupila velik broj posjetitelja koji su mogli probati i kupiti pečene kestene, uživati u druženju s obitelji i prijateljima na svježem zraku, uz stolove pune dobre hrane i pića.

Mnogi posjetitelji su na Kladeščicu došli bez pomoći svojih ljubimaca na četiri kotača, pa su se tako uz već tradicionalnu rutu kroz Biškupec, mnogi odlučili za put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica, kako bi izbjegli prometne gužve.

pčelari Priznanje za kakvoću meda najboljim pčelarima “Naši pčelari su hobisti, ali proizvode najbolji med”

Uz domaće, na Kestenijadu su stigli brojni posjetitelji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra. Kako kažu, prekrasan sunčan i topao dan iskoristili su za druženje i boravak u prirodi.

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela je na Kestenijadi, uz odabrane vrste piva, predstavila i ono s kestenom.

Klub zelinskih biciklista SIC organizirao je biciklijadu, a Moto i Offroad klub Sveti Ivan Zelina tradicionalno druženje kod Fajsine kleti. Gljivarska udruga “Amanita” organizirala je jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića.

dan grada samobora od 13. do 21. listopada 776. rođendan slavi se uz povijesne postrojbe iz cijele Hrvatske

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup s tradicionalnim plesovima, a udruga “Srce” prezentirala i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice. Posjetiteljima se predstavila udruga “Ruka prigorska”, a za dobru zabavu pobrinuo se Mladen Kos.

Organizatori Kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.