Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Projekt 'Radost življenja' za starije od 54 godine

Svi žele izrađivati tradicijski nakit i pjevati

Foto: Grad Dugo Selo
Cilj projekta, koji će trajati 18 mjeseci, poboljšanje je kvalitete života i socijalne kohezije, uz jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba starijih od 54 godine

Dugo najavljivana realizacija projekta “Radost življenja”, koji je dio većeg projekta “Umjetnost i kultura 54+”, počela je uspješno. Interes za besplatne radionice je velik, dok su reakcije polaznika pozitivne.

– Za sada su se prijavile 83 osobe, a još nisu ni započeli svi projektni elementi – rekao je voditelj Mario Mlinarek.

Dugo Selo Krenule prijave za upis na radionice Pjevanje, izrada nakita, ples za starije od 54

Podsjećamo, Grad Dugo Selo dobio je bespovratnu potporu u iznosu od 807.000 kuna u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga “Umjetnost i kultura za 54+”, a projekt “Radost življenja” provode partneri Grada – KUD Preporod i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo.

Cilj projekta, koji će trajati 18 mjeseci, poboljšanje je kvalitete života i socijalne kohezije, uz jačanje društvenih i kreativnih sposobnosti osoba starijih od 54 godine, kao i omogućavanje njihova sudjelovanja u kulturno-umjetničkim aktivnostima i tradicijskoj promociji grada Dugog Sela.

Voditelj projekta Mario Mlinarek ističe da su radionice u sklopu projekta počele početkom listopada, s pet projektnih elemenata.

Biciklijada Održana Dugoselska biciklijada Ne natječemo se, već uživamo u vožnji

– Za “Folklornu kulturu zavičaja i rekreaciju” zainteresiranost je dosta velika – prijavljene su 24 osobe. Krenula je radionica tradicijskog sviranja, u kojoj još ima mjesta. Najveći interes iskazan je za “Umjetnost kraluža”. Tradicijski nakit izrađuju čak dvije grupe polaznica.

Trenutačno rade na izradi nakita kraluža i sekanaca, a onda će izrađivati i nakit iz cijele Hrvatske. Sutra pak počinje zbor s više od 20 prijavljenih. Izrada tradicijskog ruha privukla je mnoge, kao i radionica plesa-folklora. Iza Martinja, od 12. studenoga, počinju radionice Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, a to su kazališni amaterizam, oblikovanje u glini i slikarstvo.

Za likovne umjetnosti iskazan je također velik interes – naglasio je Mlinarek.

Dugoselski tekvondaši ugostili su mlade kolege iz susjedne BiH, ali i daleke Južne Koreje Grad Dugo Selo prepoznao svoje mlade sportske prvake Čestitamo našim odličnim sportašima