Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Održana Dugoselska biciklijada

Ne natječemo se, već uživamo u vožnji

Biciklijada
Foto: Grad Dugo Selo
Vozilo se u dvije rute, obiteljskoj od 10 kilometara koja ide kroz sam grad, i sportskoj od 30 kilometara uz uspone i zavoje

Iako je pljuštala kiša, a temperature su se spustile daleko ispod ugodnih dvadesetak stupnjeva, više od stotinu zaljubljenika u biciklizam odlučilo je nadati se suncu protiv svih izgleda i svejedno uživati u tradicionalnoj trinaestoj Dugoselskoj biciklijadi, koja je startala u centru grada Dugog Sela u subotu, 22. rujna.

Dugo Selo Krenule prijave za upis na radionice Pjevanje, izrada nakita, ples za starije od 54

Pedaliralo se na dva kotača u dvije rute – prva je ležernija, obiteljska ruta dužine oko 10 kilometara, a vozila se Osječkom, Domjanićevom, Šaškovečkom, ulicom Ante Starčevića, Kozinskom, Martinskom do vrha Martin Brega, gdje su zastali uz fotografiranje i okrepu. Nakon toga nastavilo se Martinskom natrag do Šaškovečke, u Ulicu Ivana Gorana Kovačića, Osječkom i konačno do finiša kod dugoselske vure. Sportska ruta, za one izdržljivije i željne pravog biciklističkog izazova, dužine je oko 30 km i mnogo zanimljivija iskusnijim biciklistima, a uključuje više zavoja i nekoliko teških uspona. U Kolodvorskoj ulici, koja je zatvorena za promet, održana je i utrka za osnovnoškolce i predškolce. Problema nije bilo unatoč kišnim kapima, pa su i najmlađi ovu rutu prošli uspješno.

Dario Cebić Do sada je skladao 11 simfonija Svjetski uspjeh Dugoselca Darija Cebića

Oko 13 sati najbrži su prešli ciljnu crtu, a svi sudionici, kao zasluženu nagradu, mogli su uživati u fino pripremljenom grahu. Sudionike Biciklijade pozdravio je i gradonačelnik Nenad Panian, a svi su bili zadovoljni odazivom, posebice organizator Biciklistički klub Dugo Selo koji ovaj događaj organizira već trinaestu godinu zaredom. Biciklijada je rekreativnog karaktera i u cilju joj je privući što više mladih ljudi, odnosno djece, zbog čega su pripremljene posebne rute za najmlađe. Organizatori naglašavaju da Biciklijada ipak nije utrka jer nije bitno stići najbrži, već jednostavno uživati u vožnji. Pokrovitelji Biciklijade su Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Dugo Selo.

Djeca i odrasli veselo su igrali “školicu” i ispunjavali zadatke Dugo Selo veselo je obilježilo Svjetski dan mladih Kredom i brojevima vraćamo se u mladost