Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Krenule prijave za upis na radionice

Pjevanje, izrada nakita, ples za starije od 54

Dugo Selo
Foto: Grad Dugo Selo
Kako bi svi mogli sudjelovati, objekti u kojima će se održavati radionice bit će prilagođeni osobama s invaliditetom

U Gradskoj vijećnici prošli je utorak održana prezentacija projekta “Radost življenja“ za koji je Grad Dugo Selo, podsjećamo, dobio bespovratnu potporu u iznosu od 807.000 kuna u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Umjetnost i kultura za 54+.

– Ovaj projekt provodit će partneri Grada, KUD “Preporod” i Pučko otvoreno učilište Dugo Selo – podsjetio je gradonačelnik Nenad Panian i također zahvalio projektantima iz Logičke matrice i svima koji su sudjelovali na njegovoj pripremi.

Dario Cebić Do sada je skladao 11 simfonija Svjetski uspjeh Dugoselca Darija Cebića

– Želimo aktivno uključiti naše lokalne sudionike kako bi rezultati projekta bili poboljšana koordinacija i efikasnije besplatno korištenje svih dostupnih mjera za socijalno uključivanje naših građana starijih od 54 godine. Život vrijedi radosti – naglasio je Panian dodavši kako je ovo samo jedan od projekata u nizu.

Radionice će se održavati u prostoru KUD-a “Preporod” i Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Baština i tradicija temelj su “Preporodovih” radionica, pa će tako obuhvaćati poduke plesnih koreografija, pjevanja (zbornog i individualnog), sviranja tradicijskih instrumenata kao i radionice šivanja tradicijskog ruha, čipkarstva i izrade nakita pod stručnim vodstvom. Materijal i oprema, poput tkalačkog stana i šivaćeg stroja, su osigurani. U učilištu će se, pak, održavati radionice slikanja, oblikovanja gline i kazališni amaterizam.

Ovaj projekt inače obuhvaća i infrastrukturnu prilagodbu tako da će zgrada učilišta dobiti rampu za osobe s invaliditetom, a “Preporod” prilaz u dvoranu. Plan održavanja radionica kao i prijavni obrazac bit će dostupan na stranici projekta “Radost življenja”, a upisi traju do 5.listopada. Telefonski kontakt POU Dugo Selo je 01/2753-419,a KUD-a “Preporod” 098/533924.

Zagrebačka županija Nova školska godina Trosmjenska nastava konačno odlazi u povijest