Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Nova školska godina

Trosmjenska nastava konačno odlazi u povijest

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Zagrebačka županija osigurala je osnovni paket udžbenika za 25.500 osnovaca, koliko ih je ove školske godine

Nova školska godina u Zagrebačkoj županiji započela je nizom pozitivnih vijesti. Gotovo svi učenici osnovnih škola besplatan osnovni komplet udžbenika dobili su i prije početka nastave, trosmjenska nastava u Osnovnoj školi Bistra konačno odlazi u povijest, dok će 130 godina stara Područna škola Desinec dobiti potpuno unutrašnje preuređenje, novu fasadnu stolariju i samu fasadu, a postat će i energetski učinkovitija.

Katastar Javni poziv Milijun kuna za izmjere katastra

Radovi vrijedni 30 milijuna kuna

Zagrebačka županija osigurala je osnovni paket udžbenika za 25.500 osnovaca, koliko ih je ove školske godine, a mnogi gradovi i općine uključili su se s vlastitim sredstvima tako da su većini djece osigurana i dopunska nastavna sredstva poput radnih bilježnica, atlasa i likovne mape.

A dobre vijesti dolaze i iz OŠ Bistra, gdje su se tijekom cijelog ljeta provodili završni građevinski radovi. Podsjetimo, radovi na dogradnji ove 30 milijuna kuna vrijedne investicije započeli su u listopadu 2016. godine, a dograđena je neto površina od 1583 četvorna metra.

Radovi su obuhvatili povećanje površine škole s kuhinjom i pripadajućom opremom, blagovaonicom, garderobom, sanitarnim čvorovima, spremištima, prostorom za pedagoga i logopeda, dizalom, knjižnicom, zbornicom, administrativnim prostorijama te osam učionica s pripadajućim kabinetima. Ipak, mada je svečanost otvorenja planirana za prvi dan škole, ona je odgođena za sredinu rujna.

Vinske kraljice Lucija Fabek i Lucija Šember Započele prijave za izbor Vinske kraljice Zagrebačke županije Fabek: Imam više samopouzdanja, voljela bih ostati Kraljica i dulje

117 pomoćnika u nastavi

– Tijekom ljeta radili su se neplanirani radovi, a zbog postupka javne nabave još čekamo dio novih školskih klupa i dodatnu opremu. Ono što je najvažnije jest da djeca u Bistri više neće ići u školu u tri smjene, a na raspolaganju će im biti nova moderna škola u koju će s radošću polaziti svaki dan – dodao je Kožić.

Prvog dana škole u rad je puštena energetski obnovljena 130 godina stara Područna škola Desinec. Radi se o investiciji vrijednoj tri milijuna kuna.

– Do sada je energetski razred ove škole bio D, a nakon što smo sanirali krov, zamijenili fasadnu stolariju i samu fasadu te ugradili kotlovnicu na biomasu da bude energetski učinkovitija i jeftinija, očekivani energetski razred bit će B – pojasnio je Kožić nadodavši kako suse djeca razveselila i novim pločama i klupama jer je, naime, napravljeno i kompletno unutrašnje uređenje škole.

I u ovoj školskoj godini nastavlja se projekt “Prsten potpore” u sklopu kojeg će 117 pomoćnika u nastavi raditi sa 129 učenika i učenica s teškoćama u razvoju u 26 osnovnih i osam srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.