Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Do sada je skladao 11 simfonija

Svjetski uspjeh Dugoselca Darija Cebića

Dario Cebić
Foto: Grad Dugo Selo
Doktor glazbenih znanosti osvojio je prvu nagradu na jednom od najvećih svjetskih natjecanja iz kompozicije u New Yorku, odnosno u Lucci

Jedan od najmlađih i najuspješnijih hrvatskih skladatelja, ujedno i stanovnik Dugog Sela Dario Cebić, postigao je značajan svjetski uspjeh. Hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i virtuoz dobitnik je prve nagrade jednog od najvećih svjetskih natjecanja iz kompozicije koje se ove godine 9. put održalo u organizaciji “Conterpoint International Competition” u New Yorku, odnosno u Lucci. Cebićeva skladba “Concertino” za klavir solo te skladba “Atique” za flautu i klavir skladatelja Fillipea Zapponija, profesora kompozicije u francuskom Metzu, najbolje su ocijenjene skladbe na natjecanju, a u 2019. godini bit će premijerno izvedene u New Yorku.

Dugo Selo Rujan pun aktivnosti u Dugom Selu Fišijada, berba vinograda i druženje bajkera

Doktor glazbenih znanosti rođen je u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu nakon čega upisuje studij glazbenih znanosti, kompozicije, kontrabasa, glazbene kulture, glazbene pedagogije, klavira i muzikologije. Kompoziciju je usavršavao kod nekih od vodećih skladatelja 20./21. stoljeća – Karlheinza Stockhausena, Martijna Paddinga, Dietera Macka i prof. Michaela Obsta u čijoj je klasi završio postdiplomski studij kompozicije na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Doktorski studij iz glazbenih znanosti s kompozicijom završio je u Grazu na Universität für Musik und darstellende Kunst Graz dok je glazbene znanosti usavršavao na Hochschule für Musik Hanns Eisler u Berlinu, a kompoziciju na Hochschule für Musik und darstellende Kunst u Frankfurtu.

Dobitnik je brojnih nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je skladao 11 simfonija, a krajem 2014. godine u Njemačkoj su izdane njegove dvije knjige. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio mu je 2010. godine nagradu Grada Zagreba za doprinos razvoju i promicanju glazbenih vrijednosti i umjetnosti. 

Dugo Selo Investicija od 85.000 kuna oduševila vlasnike pasa Otvoren prvi vau park u Dugom Selu vlak Modernizacija Za prugu Dugo Selo-Križevci 145 milijuna eura iz EU fondova