Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Investicija od 85.000 kuna oduševila vlasnike pasa

Otvoren prvi vau park u Dugom Selu

Dugo Selo
Foto: Grad Dugo Selo
Prema gradskoj odluci psi smiju šetati isključivo na povodcu, pa je park za pse savršeno mjesto za njihovu rekreaciju i druženje

Dugo Selo dobiva svoj prvi vau park. Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian sa suradnicima i u prisutnosti brojnih kućnih ljubimca i njihovih vlasnika službeno je otvorio “Park za pse” u samom centru grada u Osječkoj ulici. Park se sastoji od dva dijela koji čine prostor za velike i male pse, a investicija je vrijedna 85.000 kuna. Park su u cijelosti svojim sredstvima opremili građani, volonteri okupljeni u Dugoselskim šapicama, grupi građana koji su ljubitelji pasa i koji se brinu za nezbrinute pse kako bi što prije pronašli novi dom. Članice grupe Peggy Malbaša i Dragica Banić nesebičnim radom i zalaganjem i uz pomoć brojnih volontera osmislile su igrala za pse i oba parka pretvorile u prekrasan prostor za druženje kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika.

– Park za pse nastao je kao rezultat potrebe sve većeg broja građana za slobodnim prostorom za šetanje pasa. Naime, gradskom odlukom o držanju kućnih ljubimaca određeno je da se psi gradom mogu šetati isključivo na povodcu. Kako u Dugom Selu nema slobodnih površina, odlučili smo dati prostor za igranje dlakavim ljubimcima naših građana – rekla je zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić, te dodala da Dugo Selo sve više postaje urbana sredina zanimljiva mladim obiteljima s kućnim ljubimcima.

Vlasnici pasa oduševljeno su pozdravili izgradnju parka i već par dana nakon otvaranja on je u potpunosti ispunio svoju namjenu. Gotovo cijelog dana u parku se mogu zateći brojni psi sa svojim vlasnicima, a najveća gužva nastaje predvečer kada se u parku u veseloj igri i druženju sakupi više od dvadesetak pasa. Osim što pomaže u socijalizaciji kućnih ljubimaca, park svakako pridonosi i druženju građana kojima su psi najveća ljubav i nepresušna tema za razgovor.

Gradsko vijeće Dugo Selo Održana 11. sjednica Gradskog vijeća Dugo Selo Vijećnici odbili prve izmjene proračuna