Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Rujan pun aktivnosti u Dugom Selu

Fišijada, berba vinograda i druženje bajkera

Dugo Selo
Foto: Grad Dugo Selo
Sredinom rujna Martin breg će pohoditi i bajkeri iz cijele Hrvatske i inozemstva pod velikim šatorom podno stare crkve sv. Martina

Od fišijade, berbe vinograda do okupljanja bikera i biciklista, mjesec rujan bit će pun zbivanja u Dugom Selu. Prvi događaj na rasporedu je Fišijada, koja će se održati 8. rujna na jezeru Ciglana. S obzirom na brojne vrsne majstore pripreme fiša iz cijele Središnje Hrvatske koji već godinama ne propuštaju ovo kulinarsko natjecanje, očekuje se i veliki broj onih koji ih prate – sladokusaca koji vole riblje specijalitete, tim više što se sav pripremljeni paprikaš dijeli besplatno.

Djeca i odrasli veselo su igrali “školicu” i ispunjavali zadatke Dugo Selo veselo je obilježilo Svjetski dan mladih Kredom i brojevima vraćamo se u mladost

Nadalje, u nedjelju 15. rujna svi su pozvani na berbu gradskog vinograda na Martin bregu kojim gospodari Udruga vinogradara i vinara Terra sancti Martini. Okupljene će zabaviti članovi KUD-a Preporod prigodnim glazbenim programom.

Tijekom vikenda od 14. do 16. rujna Martin breg će pohoditi i bajkeri iz cijele Hrvatske i inozemstva. Naime, pod velikim šatorom, podno stare crkve sv. Martina, odvijat će se bajkersko druženje u organizaciji Moto kluba Sveti Martin Dugo Selo. U sklopu događanja predviđen je defile motora i oldtimera, vatreni show te koncerti glazbenih skupina The trio, Mort, Dusty hats i Fijasko.

Tjedan dana kasnije, 23. rujna, Biciklistički klub Dugo Selo organizira veliku biciklijadu za velike i male bicikliste koja će biti vožena dugoselskim ulicama i po Martin bregu, a svi sudionici bit će počašćeni besplatnim ručkom.

Zadnji vikend u rujnu rezerviran je za tradicionalnu manifestaciju Stara jela z Dugoga Sela koja će se održati u središtu grada, odnosno Kolodvorskoj ulici, koje će biti otvorena za mnogobrojne štandove na kojima će svoju gastro ponudu imati domaći i strani izlagači.

U ulici će se nalaziti i otvorena pozornica na kojoj će, tijekom cijelog trajanja manifestacije, nastupati različiti izvođači.

Mali preporodaši “pokorili” su Francusku svojim nastupima i nošnjom Ponosno predstavili svoju domovinu i Dugo Selo Mali preporodaši pokorili Francusku