Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
dugo selo

U planu gradnja dva hotela i biciklističke staze

1/2
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Jedna od zanimljivih manifestacija koje su se održale ove godine bila je Međunarodna utrka 'Tour of Croatia'

Krajem listopada Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Dugog Sela održalo je sjednicu na kojoj su prihvatili izvješće o ostvarenju Programa rada i financijskog plana za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna.

Foto: Grad Dugo Selo

Brojne su manifestacije održane, a koje su odlična promocija grada, zajedničko je mišljenje, a jedna od njih bila je i Međunarodna biciklistička utrka “Tour of Croatia” koja je Dugo Selo stavila u centar globalnog medijskog interesa. Jednako je važan, istaknuo je gradonačelnik Nenad Panian, bio i izbor za Miss Zagrebačke županije jer je upravo Dugoseljanka osvojila tu prestižnu titulu, ali i titulu prve pratilje na natjecanju Miss Hrvatske.

Projekt 'Radost življenja' za starije od 54 godine Svi žele izrađivati tradicijski nakit i pjevati

Jednoglasno je prihvaćen i Program i financijski plan za 2019. godinu, a sveukupno je za razne manifestacije i planove predviđeno 673.000 kuna. Na sjednici se također raspravljalo o budućim planovima i programima za nadolazeću godinu, pa se tako kao vodeća ideja istaknulo rješenje problema smještajnog kapaciteta u Dugom Selu.

Gradu, naime, trebaju minimalno dva hotela s kapacitetom do 80 osoba, zbog čega je gradonačelnik Nenad Panian zatražio izmjenu urbanističkog plana, po kojem bi trebalo ostaviti mjesta za dva hotela u centru grada.

Najavljeni su i neki zanimljivi projekti za cikloturizam, poput izrade šetnice do Martin brega i projekt označavanja biciklističkih staza. Također je spomenut i dogovor s Gradom Zagrebom o zajedničkoj velikoj biciklističko-pješačkoj stazi.

– Dugo Selo itekako ima prostora za razvoj turizma, ovo je lijepo mjesto i u blizini je Zagreba, treba samo naći kako ponuditi nešto što gostima odgovara. Potrebna je suradnja i zdrava konkurencije – naglasio je gradonačelnik.

Zelinska kestenijada na Kladeščici Posjetitelji uživali u prirodi uz miris pečenih kestena