Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
OSNOVNA ŠKOLA RUGVICA

Ekološka proizvodnja ljekovitog bilja u školama

Radionica
1/3
Foto: Zagrebačka županija
Radionicu je vodila prof.dr.sc. Sandra Voća s Agronomskog fakulteta koji je ujedno i jedan od partnera u projektu.

S ciljem upoznavanja populacije osnovnoškolskog uzrasta i mladih o potrebi razvoja ekološke poljoprivrede za profesore osnovnih škola s područja Zagrebačke županije održana je radionica u sklopu projekta „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“. Projekt je pokrenuo županijski odjel za poljoprivredu, a nazočnima ga je predstavio pročelnik Josip Kraljičković.

Škola Nikole Andrića nije obnovljena od 1991. godine i opasna je za djecu i nastavnike IZABRAN IZVOĐAČ RADOVA Stečeni uvjeti za početak obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, koja nije obnovljena od 1991.

Domaćin prve radionice na kojoj se okupilo 19 predstavnika osnovnih škola bila je OŠ Rugvica u kojoj je predstavljen ogledni primjer školskog vrta u kojem će se najprije educirati nastavnici i rugvički učenici i to za uzgoj, doradu i preradu ljekovitog te začinskog bilja.

Radionicu je vodila prof.dr.sc. Sandra Voća s Agronomskog fakulteta koji je ujedno i jedan od partnera u projektu. Završetkom edukacije nastavnici će provoditi teoretsku i praktičnu nastavu u školskim vrtovima u svojim matičnim školama koje su zainteresirane za sudjelovanje u projektu, razvijajući kod djece praktične vještine i dodatna znanja o važnosti ekološke proizvodnje, bioraznolikosti te održivog gospodarskog razvoja.