Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja financirao izradu dokumentacije

Energetska obnova Područne škole Kerestinec

Foto: Grad Sveta Nedelja
Također, navode u Gradu, obnovit će se i parket, a cijela škola će se oličiti. Ukratko, škola će dobiti posve novo ruho pa će djeca sigurno biti sretna u svom novom okruženju

Proračun Grada Svete Nedelje ove je godine mnogo veći, a njime je obuhvaćen nastavak radova na energetskoj obnovi Osnovne škole Sveta Nedelja kao i Područne škole Kerestinec. Ono što je obećano, to je i učinjeno, jer su, naime, započeli radovi na energetskoj obnovi PŠ Kerestinec, a trenutačno je u tijeku zamjena stolarije, odnosno prozora kao i obnova sanitarnih čvorova.

Sveta Nedelja Sveta Nedelja bilježi nove uspjehe Drugi u županiji po broju noćenja i dolazaka

Energetska obnova obuhvaća izvedbu toplinske fasade na vanjskom zidu i zamjenu stare stolarije, promjenu svih rasvjetnih tijela unutar škole, izvedbu kompletnog novog razvoda grijanja koja uključuje i postavljanje novih radijatora, novi cijevni razvod i rekonstrukciju kotlovnice, izvedbu priključaka na plin umjesto dosadašnjeg energenta – loživog ulja.

Također, navode u Gradu, obnovit će se i parket, a cijela škola će se oličiti. Ukratko, škola će dobiti posve novo ruho pa će djeca sigurno biti sretna u svom novom okruženju.

Grad Sveta Nedelja financirao je izradu projektne dokumentacije energetske obnove zgrade PŠ Kerestinec uz suglasnost Zagrebačke županije, koja je inače osnivač OŠ Sveta Nedelja.

Obnova vrtića Radost u Poreču Poreč 'Naš projekt moći će slijediti i ostali gradovi'

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade iznosi 2.756.593,25 kuna. Europski fond za regionalni razvoj sufinancira 40 posto iznosa opravdanih troškova, dok će preostali iznos potreban za završetak radova osigurati Grad Sveta Nedelja i Zagrebačka županija, svaki po polovicu.

Ovim projektom, uz samo smanjenje troškova energenata, osigurat će se i bolji uvjeti školovanja za naše učenike, ali i kvalitetniji uvjeti za rad - poručio je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovac.