Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja bilježi nove uspjehe

Drugi u županiji po broju noćenja i dolazaka

Sveta Nedelja
Foto: Grad Sveta Nedelja
Grad su posjetili turisti iz Njemačke, Austrije, Italije, Hong Konga, Koreje...

U Svetoj Nedelji događaju se pozitivni pomaci u mnogo područja: u zadnje vrijeme bilježi veliki porast stanovništva, grad je ukinuo prirez pa se više novca slijeva i u gradsku blagajnu. Nedavno je zabilježen još jedan pozitivan rast, a to je onaj u broju noćenja i dolazaka u ovaj grad. U Svetoj Nedelji, naime, u 2018. godini ostvareno je 16 posto više noćenja, kao i 11 posto više dolazaka što ovaj rad svrstava na drugo mjesto u Zagrebačkoj županiji po ukupnom broju dolazaka i noćenja ostvarenih u protekloj godini.

Aleja poduzetnika Sveta Nedelja Prvi grad koji je dobio "Aleju poduzetnika"

Sveukupno, Sveta Nedelja je u lani ostvarila ukupno 31.964 noćenja, a godinu prije je u ta brojka iznosila 27.514. Zabilježen je i porast broja dolazaka za 11 posto u odnosu na 2017. godinu te iznosi 18.849 dolazaka. Inozemni gosti činili su većinu tih brojki, i to 29.390 noćenja, odnosno 17.709 dolazaka, dok su domaći gosti ostvarili 2.574 noćenja, odnosno 1.140 dolazaka. U ukupnoj strukturi gostiju udio noćenja stranih gostiju iznosi 92 posto, a domaćih 8 posto. Najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Nizozemske, Italije, Austrije, a bilo je turista i s ostalih krajeva svijeta, pa su tako Svetu Nedelju posjetili i stanovnici Južnoafričke Republike, Hong Konga, Indije, Novog Zelanda, pa čak i Koreje.

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika Odluka na sjednici Gradskog vijeća Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima

U 2019. godini, poručuju iz Grada, očekuje se daljnji porast turističkog prometa s obzirom na to da su od 1. siječnja 2019. godine ugostitelji oslobođeni poreza na potrošnju, a hoteli, kampovi i apartmanska naselja komunalne naknade.

– Vjerujemo da će brojke postignute prošle godine uz porezna rasterećenja koja su na snazi od ove godine potaknuti otvaranje novih smještajnih kapaciteta na području Grada Svete Nedelje – poručuju iz Grada. 

Turizam turistički rekordi Prvi put županiju je posjetilo više od 100.000 turista, većina su strani