Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja

Prvi grad koji je dobio "Aleju poduzetnika"

Aleja poduzetnika
Foto: Zagrebačka županija
Statua će biti smještena u jednu od ulica svetonedeljske gospodarske zone

Grad Sveta Nedelja sve je više poznat kao poduzetnička zona i središte poduzetničke budućnosti u Hrvatskoj, s više od 1500 poduzetnika na svom području, od kojih je najpoznatija tvrtka Rimac automobili tvorca najbržega električnog automobila u svijetu. Upravo zato, u sklopu prvog Svjetskog kongresa poduzetnika, projekta koji je pokrenuo Međunarodni ekonomski forum “Perspektive”, u Svetoj Nedelji otkrivena je statua “Aleja poduzetnika”. Ova statua naknadno će biti smještena u jednu od razvijenijih ulica svetonedeljske gospodarske zone.

Ilustracija Trećina izvornog proračuna otpada na školstvo Osigurani besplatni udžbenici

Poduzetnici preuzimaju rizik

Gradu Svetoj Nedelji uručena je i Zlatna plaketa za iznimno značajan doprinos razvoju poduzetništva i ukupnom ekonomskom i društvenom razvoju, te u znak zahvalnosti za uspješnu suradnju i doprinos u pripremi i realizaciji Svjetskog kongresa poduzetnika u Hrvatskoj.

– Poduzetnik je osoba koja na sebe uzima rizik kako bi ostvarila dobit. Zbog toga im mi političari, koji od njih i živimo, moramo odati počast. Najveća vrijednost Svete Nedelje, osim građana koji u njoj žive, jesu poduzetnici, vrijedni ljudi koji su ovdje pokrenuli svoje poslove – rekao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, dok se zagrebački župan Stjepan Kožić osvrnuo na poziciju Svete Nedelje kao izrazito aktivne poduzetničke zone.

Suradnja Posjet iz slovačke Bratislavska regija dogovorila suradnju sa Zagrebačkom županijom

– Nije slučajno što prvu Aleju poduzetnika dobiva upravo Sveta Nedelja. To je grad u kojemu posluju brojni poduzetnici. U Županiji poduzetništvo podržavamo nizom mjera, jer ako nema snažnog poduzetništva, onda se ni ostalo neće dobro razvijati – komentar je bio župana Kožića.

Statuu ”Aleja poduzetnika“ zajedno su otkrili župan Kožić, gradonačelnik Zurovec, Bernd Hallier, predsjednik Europske akademije maloprodaje i Zoran Sapurić, ministar u Vlade Republike Makedonije, države u kojoj će se Svjetski kongres poduzetnika održati 2019. godine. U Društvenom domu Strmec prikazan je i promotivni video o poduzetništvu u Svetoj Nedelji, a neki od naših poduzetnika predstavili su svoj rad i uspješno poslovanje svim prisutnim uzvanicima kako bi dočarali zašto je Sveta Nedelja u samom vrhu gospodarstva.

Zimska služba zagrebačke županije Zagrebačka županija Zimska služba spremna za nadolazeću zimu

Svjetski kongres

Sveta Nedelja je domaćin dijela programa pod nazivom “Aleja poduzetnika” u sklopu Svjetskog kongresa poduzetnika. Ideja o organizaciji i održavanju Svjetskog kongresa poduzetnika nastala je kao rezultat rada Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih” koji se tradicionalno održava u Dubrovniku. Inače, inicijativa za održavanje ovoga kongresa potekla je od međunarodnih ekonomskih stručnjaka i poduzetnika, a mnogi od njih su joj i nazočili.

Nakon otkrivanje statue sudionici kongresa obišli su Radiochirurgiju Zagreb, polikliniku koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma, a prije dolaska u Svetu Nedelju, imali su u prostorijama Zagrebačke županije susret sa županom Stjepanom Kožićem i njegovim suradnicima.

Voće Iz fondova EU Učenici osnovnih i srednjih škola jednom tjedno dobit će besplatne zdrave obroke