Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Odluka na sjednici Gradskog vijeća

Sveta Nedelja ukinula prirez i naknadu hotelima

Dario Zurovec, jedan od najmlađiih gradonačelnika
Foto: Robert Anic/PIXSELL
‘Ovo je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj’

U Svetoj Nedelji ukinut je gradski prirez, a ukida se i naplata komunalne naknade za hotele, apartmanska naselja i kampove na području Svete Nedelje, u svrhu razvoja turizma. Odlučeno je tako na 19. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održanoj 20. prosinca 2018. godine.

Ilustracija obitelj badovinac Pozivaju se svi za pomoć obitelji koja je izgubila kuću u požaru

– Sveta Nedelja najbolji je primjer kako se dobrim upravljanjem i odgovornim trošenjem novca građana mogu smanjiti porezi i parafiskalni nameti, a sve kako bi se dodatno rasteretili građani i gospodarstvo i postigli željeni učinci, a to je povećanje ulaganja, proizvodnje i zaposlenosti te bolje plaće i mirovine za moje sugrađane – istaknuo je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

Ukidanje poreza na potrošnju i komunalne naknade za hotele, apartmanska naselja i kampove sigurno će potaknuti investicije i zapošljavanje u području turizma i ugostiteljstva, čime se u Svetoj Nedelji stvaraju preduvjeti za znatniji razvoj turizma kao najjače gospodarske grane u Hrvatskoj. Treba napomenuti i da je komunalna naknada za hotele i kampove jedina vrsta komunalne naknade koja se obračunava prema postotku prihoda što, kažu u Gradu, uistinu nije pošteno s obzirom na to da se za sve druge obračunava prema kvadraturi.

Aleja poduzetnika Sveta Nedelja Prvi grad koji je dobio "Aleju poduzetnika"

– Od spomenutih poreza 2018. godini u gradsku blagajnu pristiglo je oko 7 milijuna kuna. Taj iznos će, sad kad smo ih ukinuli, ubuduće ostati našim građanima na raspolaganje. Koliko mi je poznato, to je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da će te mjere obradovati mnoge naše građane – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi. 

Odvajanje papira Grad Sveta Nedelja odvaja najviše otpada u cijeloj Zagrebačkoj županiji 'Prikupili smo 730 tona papira i plastike'